Как да си приготвим суши у дома

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да си приготвим суши у дома
78387

Всеки може да прави суши у дома и да впечатли приятели и семейството си. Всичко необходимо е да научите няколко трика за приготвяне. Сушито е здравословна, вкусна и забавна храна, предлагаща много възможности за импровизация с пълнежите и подправките.

Ориз за суши и нори (водорасли) са двата общи елемента за всички видове суши. При приготвянето е улеснение да имате бамбукова подложка за суши, за да изглеждат рулата равномерни, но не е задължително.

Стиловете за навиване на суши са три, като и в трите можете да ползвате едни и същи пълнежи.

Маки - водорасли от вън, ориз и пълнежи от вътре. Формата е цилиндрична.

Урамаки - обърнати маки - ориз отвън, водорасли, ориз и пълнежи вътре. Също в цилиндрична форма.

Ръчно правени рула - оформят се като фунийки сладолед, като водораслите са фунийката, а ориза и пълнежите са вътре.

Ще са ви необходими няколко опита, за да постигнете хубави, стегнати рула. Не е трудно, но трябва да намерите техниката, която е най-подходяща за вас. Суши рулата могат да се запазят няколко часа в хладилник, увити в стреч фолио и преди сервиране да се нарежат. Но е препоръчително да се сервират веднага, заедно с подправки.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft