Как да храним бебето-с кърма, или адаптирано мляко

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за родители
Как да храним бебето-с кърма, или адаптирано мляко
2250

Изборът дали бебето да бъде кърмено , или да се храни с адаптирано мляко е едно от първите важни решения, които младите родители взимат за своето отроче. Американската академия на педиатрите в съюз с други организации като Американската медицинска асоциация и Американската диетична асоциация, както и Световната здравна организация препоръчват кърмата като най-добра храна за новореденото. Кърменето предпазва от развитие на инфекции, алергии и редица хронични състояния.
Въпреки че специалистите смятат, че кърмата е най-добрият хранителен избор за бебето, за жалост не е удачен вариант при всички жени. За много майки решението дали детето да се кърми, или да се храни с адаптирано мляко, зависи от техния личен комфорт, начина им на живот, както и от специфични здравословни съображения.
За майки, които не могат да кърмят или решават, че не желаят, адаптираното мляко е една добра алтернатива. Някои жени се чувстват гузно, ако не кърмят. Ако храните детето си с адаптирано мляко, бъдете уверени, че хранителните му нужди ще бъдат задоволени. Така отново ще изградите своята естествена връзка с бебчето си. Независимо какво е млякото, самото хранене е важен интимен момент на сближаване между майката и бебето.
Решението как да храните новороденото е много лично. Ето някои неща, които може би ще има нужда да обмислите, когато решавате кое е най-добро за вас и вашето отроче:

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Бременост и раждане
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft