Как по-лесно да преглъщаме хапчетата

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Как по-лесно да преглъщаме хапчетата
1378

Не малко от нас са имали различни проблеми при приемането на капсули или таблетки .Всъщност повечето хора не знаят, че има начини, които значително ще ви улеснят при приемането на хранителни добавки под формата на капсули или таблетки, стига да знаете къде да четете.И къде би имало по-добро място за това от блога на любимият ви магазин за добавки!

Повечето предложения, които ще ви дадем са свързани с най-различни форми на диетични добавки, като прекалено твърди таблетки, прекалено меки капсули или точно обратното, твърди капсули. Другите форми като дъвчащите таблетки, пудрите и течностите, не създават проблеми при преглъщането и могат да бъдат приети като вариант да се избегне гълтането на досадните хапченца.

Надяваме се някой от нашите съвети наистина да ви помогнат!
Това което не трябва да правите:

➡ Не се опитвайте да счупите на две или на няколко части таблетка, която е прекалено голяма и твърда, защото получените след пречупването ръбове, може да са прекалено остри и по-трудни за поглъщане от цялата таблетка.

➡ Не пречупвайте таблетки, които имат специално покритие или са със забавено освобождаване, тъй като това може да повреди специалното анти-киселинно покритие или качествата на таблетката свързани със забавеното усвояване в организма, което ще доведе до драстично понижаване на потентността на веществата.

➡ Не приемайте хапчета със суха уста.Така преглъщането е многократно по-трудно, а капсулите дори могат да залепнат за езика.

➡ Не се опитвайте да преглъщате повече от една капсула или таблетка наведнъж.

Това което трябва да направите:

➡ Приемайте малко количество течности преди поглъщането на самите капсули или таблетки.Така хапчетата, ще се понесат по течността, без дори да има контакт с повърхностите в устната кухина или гърлото.Това работи изключително добре и с течни форми на някои хранителни масла, като рибено и ленено.
Пробвайте да преглътнете хапчето, с лъжица кисело мляко, крем или някакъв сладкиш.

➡ Подържайте правилна стойка при преглъщането, защото това може да ви създаде леки проблеми.

➡ Пробвайте да измучете течност чрез сламка, след като сте поставили таблетката или капсулата на езика, за да оформите устата и езика като тунел, което ще улесни преглъщането.Това е техника, популярна при малки деца с проблеми с преглъщането на хапчета.

➡ Пробвайте да преглътнете първо малките таблетки , а после големите ако приемате различни суплементи с различна големина и форма на таблетките.

Ако хранителната ви добавка е под формата на желатинови дражета, вземете дражето и го задръжте за кратко време в ръката си.Така то ще омекне значително от телесната температура на тялото и ще ви бъде далеч по-лесно за преглъщане.

Трябва да се подходи с внимание, когато отваряме една капсула за да изсипем прахообразното съдържание вътре в нея.Понякога някои пудри имат сравнително неприятен вкус и са дразнещи за езика, макар да не създават проблеми на стомаха.В такъв случай приемайте пудрата с нещо сладко или кисело мляко.Друг основен проблем при отварянето на капсула, е че някой пудри започват да се разпадат почти внезапно след излагане на влага, затова ако се разтварят в течност, трябва да бъдат изконсумирани веднага и да не се оставят да седят разтворени дълго време в течността.Повечето от тези пудри се разтварят трудно.Също така избягвайте приемането на ензими под формата на прах, защото това ще подразни белите ви дробове.

Винаги преди да закупите даден продукт, обръщайте внимание на опаковката.Там има достатъчно информация за големината на хапчетата, както и тяхната форма, дали са течни дражета, твърди таблетки, или твърди две-компонентни капсули.Ако имате проблеми с преглъщането, спрете се на по-малък размер или по-лесна форма за преглъщане, каквито са течните дражета.

Макар кратка и опростена, надяваме се статията, която ви предоставихме, да ви помогне при избора на форма на вашите хапчета или при преглъщането им, ако срещате значителни проблеми.По-голямата част от тази информация е лесно достъпна и елементарна за повечето консуматори на хранителни добавки, но тя е предназначена за хора, които имат конкретни проблеми с преглъщането на хапчета.Успех в това начинание! 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здравни съвети
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft