Кандидоза-симптоми и лечение

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Как се лекува кандидоза
25484

Как се лекува кандидоза

Най-вероятно лекарят ще предпише Клотримазол, вагинални свещички за жените или друго от същата лекарствена група. Трябва да се знае, че гъбичните инфекции, включително и тези с Candida се лекуват с упоритост от страна на пациента. Има случаи на кандидоза , които се лекуват с години, тъй като затихването на инфекцията за момента, не е гаранция, че тя пак няма да се появи.

По-успешно ще върви лечението, ако се комбинира с перорален прием, напр. на Фунголон - 150 мг през седмица, особено ако хронифицира. Лечението не трябва да се прекъсва, докато симптомите не изчезнат напълно (зачервяването, бялото течение, сърбежа)и дори да се продължи след това с разреден прием (мазилата веднъж- дваж седмично, таблетките веднъж месечно.) Самолечение никога не трябва да се започва.

Лекар трябва да определи дали вида на гъбичките е Кандида и се назначава съответното лечение. Взима се влагалищен секрет и се правят посевки с него.Обикновено при Кандида или каквато и да е инфекция, кръвните изследвания показват повишено ниво на левкоцити. След прекарана кандидоза, за препоръчване е бельото да се пере на ръка с бебешки сапун, като най-неутрален и много гореща вода. Не се предавайте на мицела на гъбите, те упорстват, упорствайте и вие, за да оздравеете!

1 2
3
4 5
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft