Как се наранява мъжкото себелюбие

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Любовни съвети
Как се наранява мъжкото себелюбие
19837


Всеки път когато сте на път да се изкажете по адрес на партньора си с израз от рода на „не си прав”, „колегата има по-хубава кола” или „трябваше да забиеш пирона по-високо”, бъдете готови в отговор да получите потиснато мълчание, израз на оскърбена добродетел и други подобни реакции.

А всичко това е, защото с една незначителна реплика рискувате да нанесете удар по мъжкото самолюбие . Изглежда, сякаш е изключително лесно да избегнете нежелателните моменти – просто като не споменавате и не правите нищо, което би могло да нарани нежната мъжка душа. Но в действителност се оказва, че тази душа е наистина необхватна – каквото и да сторите, все ще прекрачите нейните свещени граници. Психолозите могат само да се съгласят – да, има нещо вярно – момчетата се раждат победители и цезари и всяко съмнение в техните възможности се възприема като предумишлено престъпление.

Но има един малък нюанс – постъпките и думите на прекрасния пол са сто пъти по-обидни от аналогичните действия от страна на мъжете. Защото, когато колегата каже: „Пич, време е да предадеш тази бричка за вторични суровини!”, те възприемат думите му просто като завист, дърдорене или признак за изкривено чувство за хумор. Но, пази боже, девойката да каже нещо подобно – това означава, че тя не го обича, не го уважава, срещнала е друг и търси повод за кавга.

Както виждате, невъзможно е да се дадат конкретни напътствия от рода на „Не споменавайте пред него Александър Македонски и Брад Пит и не носете токчета!”, тъй като субектът може да се вбеси и от нещо съвсем невинно: „Ха, откъде изкопа тези смешни обувки? Дядо ми имаше навик да се издокарва с такива на вилата.”

Затова само ще изброим най-застрашителните за мъжкото самолюбие моменти и ще предложим антисъвети, които дават възможност лесно да се убедите, че тези похвати наистина работят.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Любовни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft