Какво представлява артериалната хипотония

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Как се поставя диагнозата артериална хипотония
5544

Как се поставя диагнозата артериална хипотония

Ключът за поставяне на диагнозата е добре снетата история на оплакванията на пациента и физикалният преглед. Ако ниските стойности на кръвното налягане са открити случайно, без наличие на симптоми, те трябва да бъдат документирани и да се проследяват при следващи визити на пациента при лекаря. При наличие на симптоми, трябва да се търсят рисковите фактори и потенциалните причини на състоянието.

Като част от физикалното изследване може да се добави и проба, с която се открива наличие на ортостатична хипотония. Кръвното налягане и сърдечната честота на пациента се измерват първо в легнало положение, а след това в изправено (може да се добави и измерване на показателите в седнало положение). Ако налягането падне, а сърдечната честота се ускори, това може да е белег за намален обем на вътресъдовите течности в резултат на дехидратация или кървене. Останалата част от физикалното изследване може да включва палпация на щитовидната жлеза, аускултация на сърцето и белите дробове, преглед на корема и крайниците .

Съобразно данните от анамнезата и физикалното изследване могат да се назначат кръвни изследвания.

На пациента се прави електрокардиограма (ЕКГ), особено ако се подозира, че причината за артериална хипотония произхожда от сърцето или ако ниското кръвно налягане е асоциирано с болка в гърдите, или затруднение в дишането.

В зависимост от причините за артериална хипотония, могат да се наложат и други тестове и изследвания.

1 2 3
4
5 6
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft