Как най-добре да почистим различни повърхности

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Как се почиства ламиниран паркет
25551

Как се почиства ламиниран паркет

ластмасовите ламинирани плотове направиха революция в дизайна на кухнята, заради издръжливостта си както и лесното почистване. Но има петна, които са по-упорити от домакинята и не могат да изчезнат с едно или две забърсвания. Именно, затова сме ви подбрали няколко начина, с които да почистите тези мръсотии успешно. Въпреки че упоритите петна са нещо нормално за една кухня, понякога те могат да ви строшат нервите. Препаратите, които се предлагат за почистване на битови плоскости, могат да премахнат едва част от петната, но трябва да прочетете етикета, и само, ако на него е отбелязано, че е подходящ за ламинатни плоскости, едва тогава можете да работите с него. Трябва да сте търпеливи, това значи, че трябва да оставите препарата за почистване да подейства поне пет минути, или колкото пише на етикета. След което можете да забършете мястото. Ако петното е изключително упорито, ползвайте обикновената найлонова четка. Ето няколко нестандартни идеи, ако все пак друго не помага:

Обработете петната със сода

Кашата от хлебна сода и вода обикновено върши страхотна работа и е много силна, за петна от силен плодов сок или други подобни оцветяващи течности. Само че содата съдържа абразивни частици в състава си, които могат да причинят леки драскотини по повърхността на плота, затова не натискайте прекалено. Оставете тази каша да действа поне час, след което я забършете с парцал. Избягвайте обаче някой препарат да се стича в пролуките на кухненския плот или вашите мебели, поради причината, че течността може да разхлаби лепилото на материала.

Разтворители и начина им на употреба

Някои широко използвани разтворители са денатуризирания алкохол, ацетон и лакочистител. Те са способни да въздействат на по-упоритите петна, в това число и мастило. Тъй като са лесно запалими и летливи, трябва да сте изключително внимателни с тях и да се нанасят малки количества върху парцалче, с което да се изтрива замърсената повърхност.

Почистване с белина

Това е едно универсално и евтино средство, което е много ефикасно и за почистване на упорити петна. Използва се разредена. Но според повечето производители не е препоръчително да се ползва белина при пластмасови изделия, тя би могла силно да обезцвети материала.
Избягвайте почистването на пластмасовите повърхности с метални телчета или препарати с абразивни частици в тях. В противен случай те ще се надраскат и така ще бъдат податливи на бъдещи зацапвания.

План на действие:

1. Размесете малко сода и вода, до получаването на гъста каша. След което нанесете тази смес върху петното и сложете отгоре хартия, за предпочитане кухненска, за да може сместа да остане влажна.
2. Върху парцалче капнете малко разтворител, най-достъпният е лакочистителя, след което изтъркайте петното внимателно. Най-добре парцалчето да е бяло, за да не разтвори боята на плата.
3. С чиста кърпа или част от кърпа, нанесете малък предпазен слой от някой подходящ препарат, който се използва за полиране на кухненски плотове, по този начин ще намалите възможността от бъдещо надраскване на плота.  

1
2 3 4 5 6 7
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Съвети за дома"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft