Как се променя с възрастта теглото на тялото ни

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети отслабване
Как се променя с възрастта теглото на тялото ни
27568

Хора, които водят здравословен начин на живот, напълняват между 25-тата и 65-тата си година с около десетина килограма. Според статистиката това не крие риск за тяхното здраве. Но ако през последните 5 години сте качили 3 или повече килограма, бъдете внимателни.

Това може да означава, че имате склонност към напълняване и това да ви причисли към групата от хора, които имат повишен риск от напълняване с течение на годините.

Хубаво е, в случай че до момента не сте били от особено физически активните хора, да промените това. Ако увеличите мускулната си маса само с 2 килограма, това ще повиши обмяната на веществата с повече от десет на сто.

След навършване на 25-та година и мъжете и жените започват да губят всяка година по около 200 г мускулна маса, която се замества от мазнини.

Възрастни хора
С течение на времето се намалява количеството калории, които тялото изгаря.

На всеки десет години количеството калории, които изгаря организмът, намалява с 5 до 10 %, т.е., ако не намалим калориите, които приемаме дневно, постоянно ще качваме килограми.

Според различни изследвания с течение на времето типът фигура на жената се изменя. Типът круша, тоест тъничка талия и широки бедра, се заменя с тип ябълка – широка талия. След като настъпи менопаузата, този процес започва да се ускорява.

Напълняване
Причината за това донякъде е намалелият естроген. Приемането на хормонални таблетки обаче няма да намали теглото. В организма на жената започват да преобладават мъжките хормони и с течение на времето мазнините се преразпределят в средната част на тялото, т.нар. мъжки начин.

Хипотиреоза развиват 20 % от жените, а тя е в основата на метаболизма. Хипотиреозата представлява намаляване функциите на щитовидната жлеза, започва да произвежда по-малко хормони, забавя се процесът на обмяна на веществата.

Нищо страшно и трагично няма в това, че с времето се променя и теглото ни, дори всеки от нас да не е подготвен за това. По-важното е да сме подготвени и да имаме разумен подход към тази промяна, за да можем успешно да се справим с нея.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Диети и отслабване
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft