Как се разпознават различните платове

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Модни съвети
Как се разпознават различните платове
14208

Голямото разнообразие и изобилие от текстилни тъкани с право ще затрудни неспециалиста да се ориентира относно произхода и качеството им при покупката на даден артикул.
При покупката на текстилна тъкан не бива да се осланяме единствено на външния й вид. Най-правилно е да купуваме тъкани от трайно утвърдили се по качество производствени марки или да потърсим съвета на специалисти. Това е особено важно при изделията от изкуствени коприни и от синтетични влакна. Да се знае произходът на различните видове текстилни влакна, от които са изработени бельото, облеклото и другите текстилни изделия, е от решаващо значение за прането, гладенето, чистенето и други обработки, на които те биха били подложени по време на употребата им.

Разпознаването на влакната може да се извърши по следния начин.
От основата и вътъка на предназначеното за обработка текстилно изделие се изнищват 15 до 20 нишки. Ако изделието е изработено от еднородни материали, е достатъчно да се извърши само тъй наречената проба чрез изгаряне. По начина на горенето на поставена в пламъка на запалена кибритена клечка, свещ (или в друг пламък) нишка и по миризмата на отделящите се при горенето й газове и други продукти може доста сигурно да се определи нейният произход.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Модни съвети
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft