Как цветята да донесат успех в дома ви според Фън Шуй

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Как цветята да донесат успех в дома ви според Фън Шуй
4737

Цветята и растенията във вашия дом не са просто един декор. Според Фън-Шуй, те поглъщат негативите донесени с вас от вън, създават атмосфера на уют и ред.

Жизнените растения се явят мощни източници на Ци – жизнена сила, която напълва всичко живо с енергия. Здравият и силен човек има хубаво Ци, а слабия или болния – лошо. За да я стимулирате, можете с успех да използвате растенията и законите на Фън Шуй.

При създаването на цветните композиции използвайте растения, които изискват еднакви условия на отглеждане. Не е хубаво да комбинирате бързорастящи растения с бавно, защото първите ще нарушат растежа на вторите.

При подбора на растенията , трябва да вземете предвид и формата на техните листа.
Острите съдържат много Ян – олицетворение на мъжкото начало и кара енергията Ци да се движи бързо.
Кръглите листа отразяват качествата на Ин – женското начало. Затова където стои такова цвете, Ци тече бавно.
Хармоничното съчетание на тези две начала се явява залог за благополучие в дома.

Цветовата гама на цветовете също силно влияе за стимулирането на енергията Ци.

Червените цветове в южната част на стаят а ще подобрят емоционалния фон и ще способстват за вашия обществен живот. Посадете цветя със сини цветове в северния ъгъл и допълнете с бели.

За да реализирате плановете си може да си помогнете с оттенъците на зеленото, поставени на изток, така този цвят се асоциира с ръста и развитието.

Романтичните отношения се заздравяват с белите цветове на цветята, поставени в западната част на стаята.

Поставете три здрави, нови растения във вашата кухня, те ще внесат свежо Ци, което ще доведе както до подобряване на здравето ви, както и до увеличаване на богатството ви.

Поставете прясно отрязани цветя в спалнята, те ще внесат свежа енергия във връзката ви с партньора. Цветята добавят и късмет в живота ви. Сменяйте цветята веднага щом започнат да вехнат.

За да помогнете на децата да бъдат по-здрави или за да ги възстановите от някаква болест, силно ви препоръчваме използването на зелени растения.
Сложете нечетен брой (3,5 и 9 са добро число) жизнени, новозакупени зелени растения в детската спалня с намерението децата да бъдат излекувани и здрави.
Когато имате впечатление, че не можете да се съсредоточите и умствено сте изморена, подобрете циркулацията на Ци, като поставите голямо растение в саксия близо до вратата в кабинета където работите.

Избягвайте да поставяте кактуси и други “бодили” на югозападната страна, защото това е зоната на човешките взаимоотношения.

Композициите от сухи растения практически не вилият на равновесието на енергиите във вашия дом. Главното – не забравяйте да сваляте праха от тях, за да не се събира около тях енергията на застоя. Тя прави хората отпуснати и апатични, на тях не им стига енергия, липсва им живец.

А изкуствени цветя не внасяйте в дома си . От гледна точка на китайската традиция, в тях няма никакъв положителен ефект. Затова от тях правят венци на гробовете.

Така, че с голямо внимание се отнасяите към цветята, за да има здраве, щастие и успех във вашия дом.  

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft