Камфорът помага при възпаления, простуди и болки в гърба

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Камфорът помага при възпаления, простуди и болки в гърба
6013

Здрав дух в здраво тяло

Камфорът успокоява симптомите на астма и облекчава възпаленията при простуди 

Камфоровото дърво (Cinnamomum camphora) представлява растение, което достига до 40 метра височина. Принадлежи към семейство Лаврови. То се среща в диворастящ вид в Южен Китай и на остров Тайван.
Разпространено е и в Япония, Шри Ланка, Източна Африка. Камфоровото дърво цъфти през месеците май-юни с малки бели цветчета, събрани в гроздовидни съцветия. Макар и извън своята родина, поставено на подходящи места, камфоровото дърво се развива отлично.

Най-голямото камфорово дърво се намира на остров Тайван. Обиколката на стъблото му е 16 метра, а диаметърът е 5,5 метра. От това 51-метрово дърво могат да се получат повече от 7000 кг камфорово масло. Местните смятат, че дървото е на 1400 години, а под него се намира олтар.
Най-големият производител на камфор в света е Тайван Най-големият производител на камфор в света е Тайван

Тайванците почитат камфоровите дървета , защото вярват, че са населявани от божества. Именно на Тайван принадлежи около 70% от световното производство на камфорово масло и камфор. Още през 13 век Марко Поло отбелязва, че камфоровото масло е много ценено от китайците като аромат, лекарство и балсамираща течност.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft