Киселото мляко е полезно при депресия

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Киселото мляко е полезно при депресия
2758

Ново изследване твърди, че млечният продукт кисело мляко има способността да предпазва от изпадане в депресия . Новата фантастична функция на така любимото ни кисело мляко е установена чрез провеждането на цялостни проучвания.

Изследванията показват, че пробиотиците , които се срещат само и единствено в натуралното кисело мляко, повишават настроението на хората, защото се отразяват на функционирането на мозъка.

Първоначалните изследвания са проведени върху мишки. Резултатите били положително въздействие върху мозъка и процесите в него. Последвал и тест върху хора, който доказал, че същото се случва и в техните мозъци.

Участниците в проучването яли пробиотично кисело мляко два пъти на ден в продължение на един месец. Поради това, мозъчните им функции се променили, както по време на почивка на мозъка, така и при реакциите на "задача, свързана с емоционалното внимание", при която се проследявало как мозъкът отговаря на някои емоции.

Домашно Кисело Мляко
Симбиотичните чревни бактерии, живеещи в храносмилателната система на човек, предпазват от заболявания. Те засилват имунната система, подпомагат храносмилането и улесняват поддържането на здравословно тегло, и кръвното налягане. При наличието на стрес, мозъкът изпраща сигнали именно към червата.

Поради това тези зона е най-застрашена от ”емоционален срив”, изразен под формата на редица стомашно-чревни заболявания. Новото изследване показва, че сигналите могат да се движат и в обратната посока, именно поради консумацията на кисело млякЗа да се докажат тази теория, учените Калифорнийския университет в Лос Анджелис решили да направят следния опит. Те избрали 36 жени със здравословно тегло на възраст между 18 и 53 години, които били разделени на три групи.

Два пъти на ден, в продължение на един месец: първата група консумирала кисело мляко с пробиотични щамове като Bifidobacterium animalis, Streptococcus thermophiles и Lactobacillus bulgaricus; втората консумирала млечния продукт без живи бактерии; третата група изобщо не консумирала млечни продукти.

Преди и след опита, учените сканирали мозъка на жените. При провеждането на всеки сеанс, те започвали с петминутно сканиране на мозъка, както в покой, така и при реакция на "задача, свързана с емоционалното внимание”.

По време на задачата с емоциите жените, които консумирали пробиотично кисело мляко, имали намалена дейност в част от мозъка, отговаряща за осезанието, т.е. – въпреки изкуствено създадените стресови ситуации, организмът не отговарял както преди.

Самото има тяло добило функция "антистрес програма". А всички знаем, че именно стресът е причина за депресиите. За сравнение, при жените, яли непробиотично кисело мляко или не консумирали никакви млечни продукти, не показали промяна на дейността в тази част на мозъка през периода на изследването.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft