Китайската гъба Комбуча помага за отслабване и се бори срещу целулита

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Китайската гъба Комбуча помага за отслабване и се бори срещу целулита
3945

Комбуча е уникална гъба , от която се приготвя чаена напитка с изключителни здравословни качества. Чудотворната гъба помага за отслабване и се бори срещу целулита. Комбуча не е просто гъба. 

Историята на гъба комбуча започва 250 г пр. Хр. в Китай - в династия Ян пиели напитка от ферментирал чай, наречена „еликсир на безсмъртието“. По-късно в Русия е известна като „чаен квас“, в Австрия като „комбухер“, а в Америка като „комбуча“. Наричат я също „гъбата от Манджурия“ и „чудотворната гъба“. В превод от японски комбуча означава чай (ча) от водорасли (комбу).

Комбуча – хранителни качества
Комбуча е богата на витамините В1, В2 и В6, минералите желязо, калий, натрий, сяра, фосфор и хром, органични киселини (оцетна, глюконова, ябълчна и др.), аминокиселини, активни ензими, полифеноли и т.н. Въпреки че я наричат гъба, всъщност комбуча е плесен, която е образувана от микроорганизмите Acetobacter, Brettanomices bruxellensis, Candida stellata, Schizosaccharomyces pombe, Torulaspora delbrueckii и Zugosaccharomyces bailii.

Комбуча притежава уникалното свойство да синтезира целулозна мрежа, която прилича на плесен, затова друго от многото й наименования е „чаена гъба“. Популярният в Русия чаен квас (изключително полезна кисела газирана напитка) се приготвя като комбуча се отглежда 7 дни в подсладен черен или зелен чай.

Комбуча – здравословни качества
Аминокиселините, съдържащи се в комбуча, се свързват с мукополизахариди и образуват междуклетъчна течност, която смазва ставите и предпазва от тендинит.
Има силни антибиотични свойства.
Чаената гъба помага за отслабване и се бори с целулита.
Полезна е при безсъние, проблеми с паметта, язви, възпаление на ставите и ПМС.
Комбуча прочиства кръвта, изглажда кожата и сгъстява косата.
Укрепва имунната система.
Значително подобрява състоянието при подагра, артрит и атеросклероза.


Комбуча е напълно безвредна, но може да предизвика алергии. Предлага се и в България – в магазините за здравословно хранене. Може да я закупите и онлайн.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft