Кои са нещата, които трябва да изхвърлите от кухнята

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Кои са нещата, които трябва да изхвърлите от кухнята
4866

В кухнята ви има много неща, които съдържат бактерии. Добре е да знаете след колко време определен продукт или предмет от кухнята трябва да се изхвърли.

Лошо е да се хвърля храна, но понякога това трябва да се направи, за да се предпазите от болести. За много храни е лесно да се каже кога трябва да се хвърлят. Но как стои въпросът с яйцата или с пицата? Те могат да изглеждат добре, но да са пълни вече с бактерии.

Кафето с мляко например може да престои на стайна температура един час, след което можете да го съхраните в хладилник за не повече от два часа. След това трябва да се изхвърли.


За да разберете, дали яйцата са пресни, потопете ги в купа със студена вода. Ако яйцата паднат на дъното, това означава, че са пресни. Ако обаче изплуват нагоре, това означава, че са доста стари и не е препоръчително да се консумират.

Дори като се съхраняват в хладилник, продуктите не могат да останат прекалено дълго време и в тях започват да се развиват бактерии. Яйцата трябва да се съхраняват в затъмнената част на хладилника.

Готовата пица , която не е изядена, може да остане на стайна температура два часа. След това може да се съхранява в хладилник три дни, ако е поставена в пластмасови контейнери, където са разпределени парчетата.

Бебешките пюрета могат в повечето случаи да се съхраняват в хладилник 24 часа след отварянето, след това не се препоръчва да се дават на бебетата.

Подправките трябва също да се изхвърлят по някое време, тъй като губят аромата и вкуса си. За подправките на прах срокът за съхранение е 1 година, за целите подправки като индийско орехче е 2 години, а за корените като джинджифил – 3 години. Добре е да надписвате датите на поставяне на подправките в кутиите за тяхното съхранение.

Гъбата за миене на съдове е пълна с всевъзможни бактерии . Две седмици след купуването на гъбата тя вече е готова за изхвърляне. За да се предпазите от бактерии, по време на използването на гъбата, измивайте я всеки ден с вряла вода, която оставяйте да тече върху нея две минути.

Седмото, което трябва да изхвърлите от кухнята си, са пукнати и обелени чинии и чаши, а също така и тенджери. Дори малката пукнатина или обелена част освен че загрозява съда, се превръща във вход за най-различни видове микроби. Така че колкото и да ви е жал за любимата чиния, изхвърлете я веднага, щом се пукне или парче от нея се отчупи.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Дом
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft