Колко пъти в седмицата е полезно да се храним с месо

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Колко пъти в седмицата е полезно да се храним с месо
4961


Много от нас вярват, че вегетарианците имат изключително балансирана личност и живеят много по-здравословно от нас. Дали наистина е така?

Хората стават вегетарианци по различни причини. Някои от тях, обикновено представители на по-ранната възраст, избират този тип хранене поради морални причини. Те смятат за неетично да се убиват животни с цел използването им за месо. Други групи от хора не ядат месо поради религиозни съображения. Малка част от нас стават вегетарианци по здравословни причини.

Факт е, че храната се отразява много на нашето здраве и правилната диета има огромно влияние върху него. Вегетарианското хранене обикновено се свързва с по-дълъг живот и намаляване на риска от така наречените болести на цивилизацията каквито са сърдечно-съдовите заболявания, диабет, високо кръвно налягане, високи нива на холестерол и т.н.

Въпреки това, след подробно проучване в средиземноморските страни е установено, че нашето здраве не зависи само от това дали ядем храна от животински произход или не. Най-важното е колко често употребяваме този вид храна . Докторите препоръчват:

- достатъчно е веднъж седмично да ядете червено месо като говеждо, свинско, агнешко.

- можете да ядете бяло месо като пуешко, заешко или пилешко 2-3 пъти на седмица.

- млечните продукти трябва да присъстват всеки ден в менюто ви.

- добре е да ядете по 3 яйца всяка седмица.

- препоръчително е да ядете риба най-малко 3 пъти в седмицата, с която може да замените бялото месо.

Ако сте решили да ставате вегетарианец, трябва да се сдобиете с достатъчно знания преди това. Помнете, вашето тяло ще започне да изпитва липса към някои жизненоважни хранителни вещества като витамини и микроелементи. Поради тази причина трябва да прибегнете към допълнителен прием на мултивитамини и минерални комплекси. Но здравословно ли е да ядем вегетарианска храна, ако с нея се налага да приемаме и шепа изкуствено създадени хапчета? Балансираната диета е най-правилният избор.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Ястия с месо
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft