Лесни начини да накарате детето си да подреди стаята

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за родители
Лесни начини да накарате детето си да подреди стаята
2109


Най-трудната част от отглеждането на детето е неговото възпитание . Чувстваш се неподготвен – не знаеш как да направиш забележка, кога какво е редно, а във възпитателните книги съветите са най-вече да сме справедливи, да бъдем внимателни, да не отстъпваме от думата си и т.н.

Звучи лесно, но на практика задачата е с повишена трудност. Възпитанието на детето започва от момента, когато се появи на бял свят. Създаването на навици – например, ако непрестанно го носите, а то заплаква всеки път, когато го оставите – ето това е вече създаден навик. Бебето се е научило как да ви накара да го носите, а вие толкова много искате вашето отроче да е спокойно и да не плаче. И с течение на времето нещата все повече се усложняват.

Ако в началото можете да кажете нещо и вашето мнение да се приема от детето безпрекословно, с минаването на времето, нещата определено се променят. Децата имат един особен период, в който постоянно отричат всичко около себе си и правят точно обратното на това, което сте им казали. Такъв е примерът с подреждането на стаята – как да го накарате да я подреди, без да звучите твърде строго и без детето да подкопава вашия авторитет и да подлага думите ви на съмнение?

1. Важно е да научите детето да подрежда своите вещи от съвсем крехка възраст, за да може това да се превърне в навик за него, а не в някаква много сложна и почти непосилна задача.


2. Направете подреждането част от играта , част от някакво много интересно за детето занимание – предложете му да му четете книжка или да му разкажете приказка докато си подрежда нещата.

3. Друг начин е да започнете да подреждате нещата заедно – покажете му кое къде трябва да стои, колко е хубаво когато е подредено и всичко си е на мястото, защото така ще има повече пространство за игра.

4. Поддържайте и вашите вещи подредени , защото ако сега не смее, съвсем скоро детето ще порасне и ще ви зададе въпроса защо вие си оставяте стаята разхвърляна, а неговата трябва да е винаги изрядна.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Родители и деца
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft