Маски за лице с Райска ябълка

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Маски за лице с Райска ябълка
8161

Когато първите бели заселници в Северна Америка опитали райската ябълка , те не изпитали бурен възторг. Тръпчивият вкус на „храната на боговете” (точно така се превежда от латински diaspyros – това е името на този плод) им се сторил меко казано неприятен. Именно такива усещания би получил всеки, който хапне неузряла райска ябълка. По тази причина европейците доста дълго смятали райската ябълка за неядлива, докато индианците им обяснили, че този плод не се яде до първия мраз. Наивните европейци предположили, че студът подобрява вкусовите качества на този плод, само че индианците имали предвид времето за пълното узряване на „оранжевия домат” – ноември-декември.

Тръпчивият вкус на райската ябълка се обяснява с високото съдържание на танин в плодовете по време на зреенето. Танинът напълно изчезва, когато настъпи абсолютната зрелост. Когато европейците опитали узрялата райска ябълка, те променили мнението си за нея и я сравнили с кайсията.
Описание

Райската ябълка е многостволно или едностволно дърво, което израства до 12-15 м височина. Плодовете й могат да се класифицират в две категории: тръпчиви и нетръпчиви на вкус. По форма плодовете могат да бъдат кръгли, жълъдоподобни, както и ъгловати. Цветът може да се промени от светлооранжев до тъмнооранжев. По тегло и по размер плодовете от един или друг сорт също могат да се различават - от 100 г и помалко до 500 г. Плодът може се яде, но не и семената му, както и листата му.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Съвети за кожата"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft