Митове и истини за сексуалното привличането между мъжете и жените

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Любовни съвети
Митове и истини за сексуалното привличането между мъжете и жените
1561


Научният свят редовно прави изследвания, чиято цел е да открият какво се крие зад привличането между мъжете и жените . Ето няколко от най-популярните твърдения, както и научните факти, които стоят зад тях:

1. Жените предпочитат мъже , които изглеждат меланхолично: ВЯРНО

Канадски учени твърдят, че жените не искат усмихнати мъже. В рамките на тяхното проучване, жените оценили усмихнатоте мъже като по-малко привлекателни, отколкото мъжете, които изглеждат сериозни и замислени. Психолозите считат, че жените са привлечени не точно от меланхолията, а от гордостта, т.е. мъже с високо вдигната глава, които изглеждат решителни и показват дори лека агресивност. От друга страна, мъжете искат усмихнати жени и оценяват като непривлекателни жените, които демонстрират гордост.

2.Мъжете мислят за секс п овече от жените: ВЯРНО

Всички изследвания показват, че мъжете мислят за секс по-често, отколкото жените, а също така имат и повече сексуални партньорки. Младите мъже мислят за секс средно на всеки 40 минути, докато жените се сещат за това средно на всеки 90 минути.

3.Жените предпочитат високите, мъжествени партньори: ВЯРНО

Какво прави един мъж привлекателен? Въпреки, че вкусът за мъже варира, всички жени са единодушни, когато сатва въпрос за височината. Изследванията показват, че жените желаят мъже, които са по-високи от средния ръст. От друга страна, за мъжете са по-привлекателни ниските жени. Жените желаят мъже, които са тяхна противоположност, т.е. такива, които имат силно мъжествено излъчване.

4. Противоположностите се привличат : ГРЕШНО

Учените казват, че когато става въпрос за избор на партньор, не се прилага принципът "Противоположностите се привличат". Американски изследователи твърдят, че хората си избират партньор, който е от тяхната категория, т.е. който има приблизително същото ниво на привлекателност, интелект и статут в обществото.

5. Мъжете предпочитат блондинки : ГРЕШНО

Миналата година беше направено проучване, което показва, че мъжете всъщност оценяват като по-привлекателни жените с тъмен цвят на косата. Но доказателствата сочат, че вкусовете на мъжете се променят през годините. Когато е била актуална Мерилин Монро, мъжете са предпочитали блондинки, но когато Джаки Кенеди става олицетворение на красотата, мъжете започват да предпочитат брюнетки...

6.Мъжете не харесват успелите жени: ГРЕШНО

В миналото интелигентните и способни жени са били потискани и не им се е давало полагаемото място в обществото. Днес жените са успешни както в професионален, така и в сексуален план. Мъжете вече не се тревожат от факта, че жените могат да печелят повече от тях.


7.Жените са по-претенциозни от мъжете: ВЯРНО

Изследванията показват, че и мъжете, и жените могат да преценят дали човекът, който стои срещу тях им харесва точно за 3 секунди. Жените търсят висок, мъжествен партньор, който може да се усмихва и определено може да им създаде материална сигурност. Мъжете пък търсят жени с идеални пропорции, големи очи, младо, женствено лице и прекрасна кожа. Разликата е, че жените много повече се придържат към своите изисквания и не приемат да излизат с мъже, които не притежават необходимите качества. От друга страна, мъжете по-лесно забравят своите иизсквания и се задоволяват да излизат с партньорка, чийто външен вид се разминава с техните идеали.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Любов и отношения
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft