Може ли да се огъне лъжица само със силата на мисълта?

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Може ли да се огъне лъжица само със силата на мисълта?
2156

Границата между понятията позитивно мислене , самохипноза и сугестия е много тънка.

Вярва се, че както позитивното мислене, така и самохипнозата и сугестията имат силата да лекуват и разболяват.

Доказано е, че болежките могат да се излекуват от само себе си. Много от болестите в голяма степен зависят от социалното и емоционално положение на човек. Специалистите твърдят, че вярата и обстановката на лечението са важни за неговия успех.

Теорията, че човек може да контролира бъдещето с мисълта си се развива за първи път в САЩ. През 1972 г. американските учени провели интересен експеримент, за да докажат тази теория.

Те обучават хора от различни градове да излъчват мир, любов и спокойствие в един и същи момент. Когато хората започнали да излъчват тези положителни емоции, бил регистриран рязък спад на катастрофите, кражбите и убийствата.

Според скептиците силата на мисълта не стига, за да се достигне до даден успех. Те твърдят, че са необходими талант и известна доза късмет, защото зад всяка история на успешни личности, като Опра Уинфри и Барак Обама, стоят хиляди истории на провали, които не са станали известни.

Нов медицински метод, наречен биофидбек помага да се контролират физиологичните процеси в човешкото тяло и да се лекуват болести без употребата на медикаменти. При този метод човек се учи да управлява процесите в мозъка си и чрез целенасочени импулси да влияе активно върху мозъчните клетки.

Още от Древността човечеството вярвало, че мисълта има необикновени сили .

Възможно ли е наистина човек да има суперсили?

Историята познава случай на хора, които твърдят, че могат да влияят на физически обекти само със силата на мисълта си. Един от тях е Ури Гелер, който през 70-те години на XX в. нашумява с демонстрациите си как огъва лъжици и спира стрелките на часовници само с мисълта си.

Американската образователна фондация „Джеймс Ранди“ предизвиква Ури Гелер да демонстрира уменията си в контролирана среда. Той не се съгласява и публично се отказва от определението медиум и предложената му награда от 1 милион долара.

Фондацията обявява, че ще даде наградата на този, които огъне с мисълта си лъжица в среда, избрана от учените. Тези пари все още чака своя собственик. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft