Най-модерните прически и цветове на косите през 2013 г

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Най-модерните прически и цветове на косите през 2013 г
13244

Джузепе Кавалино е възпитаник на холивудския коафьор Видал Сасуун. Наскоро топ коафьорът гостува у нас по повод обучението по колористика, организирано от Антоанет, за да покаже на родни фризьори изкусни нови техники за боядисване на косата .

Джузепе Кавалино работи в Неапол и е професионален стилист от около 20 години. Възпитаник е на световноизвестната Академия Vidal Sasoon („Видал Сасун”), кръстена на името на най-почитания стилист в света.Джузепе Кавалино запозна българските стилисти и с най-модерните цветове за новия сезон. Кавалино демонстрира на живо и в реално време как се прави прическата „боб”, чийто създател е неговият учител Сасуун (Сасуун е баща на популярната през 80-те прическа „сасон”, възродител на карето, революционер в прическите, като ги прави по-лесни за поддръжка и създател на популярната от 60-те прическа „боб”). Кавалино показа и фотографии от календара, който е правил за футболния отбор на Неапол Calcio Napoli. Стилистът работи с този тийм от няколко години.

Ето какво разкри за тайните на красивата коса топ коафьорът Джузепе Кавалино

Какви са тенденциите в прическите за есен/зима 2012-13?
Кавалино: За студения сезон 2012/2013 са модерни различни проекции на стила „боб”, чийто създател е моят учител Видал Сасуун. Аз съм завършил неговата академия и от това, което съм научил там знам, че при една прическа не е важно да спазваш точните параметри, а да вложиш повече душа и фантазия и най-вече – индивидуален подход към всеки отделен клиент. Определено късите коси са на мода, подчертаният бретон също. Асиметрията остава модерна за пореден сезон. Другата крайност – дългата коса, също е на мода, но със задължителен почерк – поддържана, излъчваща здраве, така че да си личи, че жената се грижи за нея.

Кои са най-модерните цветове на косите за есен/зима 2012-13?

Кавалино: Модерните цветове са много. Целта на гостуването ми за семинара в България, по покана на бюти ексепертите от Antoanette, бе да разкажа пред фризьори от цялата страна за новите начини за атрактивни и от друга страна естествено изглеждащи цветове. За да обобщя, най-модерни в момента са цветовете, които влизат в семейството на „огнените и ярките”. Става въпрос за оранжево, медено, ярко червено ... Русото си остава на пиедестала, но в по-различни проекции – златисто например. Нов хит е бежовата гама в косите .

Какви са новите техники на боядисване?
Кавалино: Няма нови техники за боядисване. По-скоро новото при боите е интересът към био боите , пример за такива са Nashi Life. Те са без амоняк, косата се подхранва с арган и кератин, дори опаковките им се грижат за екологията – направени са от рециклируеми материали. Повече от 70% от клиентите на европейските фризьорски салони предпочитат да запазят здравето на косата си, когато я боядисват, т.е. да ползват био-бои.

„Боб” или „сасон” – коя прическа е по-актуална?
Кавалино: И двете са еднакво удобни и практични, но определно „ боб ” е по-модерната прическа в момента (повече обем, скосени странични краища, изразен бретон). Сасонът, който също е измислен от Видал Сасуун (затова носи неговото име), се характеризира с по-мъжки черти – изтънена част на тила и отстрани. А този сезон определено е модерна женствената нишка в прическите .

Какви са иновациите в боите за коса по отношение на съставките?
Кавалино: Както споменах, най-модерни в момента са био боите. Те не съдържат съставки, които могат да съсипят косата, да я изсушат и да причинят косопад. Напротив – целта е от една страна да се получи хубав плътен цвят, а от друга – косата да изглежда здрава, лъскава и плътна. За целта в състава на боите, пример е отново марката Nashi Life, влизат кератин от кашмир и масло от арган, които подхранват и регенерират косъма. Амонякът не присъства в състава.

Какво е твоето мнение за къната за коса?
Кавалино: Къната е нещо остаряло. Има достатъчно здравословни за косата бои, които гарантират и по-голяма дълготрайност на цвета, за разлика от други средства за боядисване.

Какви грижи да полагаме за косата си през студените месеци?
Кавалино: През студените месеци е хубаво да подхранваме косата си непрекъснато с маски – поне един път седмично. Хубаво е да ползваме и балсами. Те подхранват и подсилват косата, която е изложена на ниски температури и изсушаващ вятър. Препоръчвам, продукти, които имат в състава си арганово масло – то е еликсир за косата и гарантира хидратиране, засищане с витамини и повече плътност. Хубаво е да се ползват преси и сешоари, които не изсушават, а имат полезно действие. Например сред хитовете в момента е така наречената студена преса - тя не изправя косата, а чрез нея се имплантират в косъма полезни вещества от специални ампули.

Колко често да подстригваме косата си ?
Кавалино: Подкъсяването е хубаво да става всеки месец. Говорим дори за няколко милиметра, а не за сериозно подстригване. Така косъмът става по-здрав и по-плътен.

Зависи ли цветът на косата от цвета на очите и тена на лицето?
Кавалино: По принцип има значение. Но тази година се наблюдава една друга тенденция – цветът на косата да е точно противопложен на тена. Например тези с по-тъмен тен да са със светла коса и обратното – по-бледите лица да се съчетават с тъмни и плътни или много ярки цветове.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Коса
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft