Намалете напрежението на очите с няколко лесни упражнения

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Намалете напрежението на очите с няколко лесни упражнения
1633

Дългите часове работа пред компютър, четенето на книги и изкуствената светлина уморяват очите. Това ви кара да ги усещате напрегнати, да виждате замъглено или да ви болят. За да изострите вашия поглед и да релаксирате очите са нужни само няколко лесни стъпки, които да правите. Няколко упражнения и освежаващи процедури ще избистрят погледа ви.

Първото упражнение ще намали тежестта, която усещате. Поставете ръце на лицето си, така че дланите ви да докосват очите. Започнете леко да ги масажирате, без да натискате. Правете този масаж винаги, когато имате време.

Мигайте често
За да овлажнявате очите и да избегнете синдрома на сухото окото трябва да мигате по-често. Правете кратки почивки от монитора или книгата.
Повечето хора, които работят продължително време с компютър в даден момент изпитват трудност да видят предмети, които са на разстояние от тях. За да избегнете това неразположение, опитайте на всеки 30 минути да фокусирате погледа си върху отдалечен обект или може би съобщение на стената.

Ако усещате очите си тежки, освежете ги с малко хладка вода. Водата ще отпусне напрежението. Вечер, когато се приберете у дома, сварете две пакетчета чай от лайка и ги поставете в хладилника да се охладят. След това ги поставете върху клепачите за няколко минути. 
За укрепване мускулите на очите и подобряване на зрението правете следното упражнение:
Вдигнете едната ръка пред себе си, с палец вдигнат нагоре. Изпънете добре ръката и се фокусирайте върху палеца. Започнете леко да го доближавате към себе си, след това отново го отдалечете. Това упражнение е добро и за разсънване.

Друго упражнение за раздвижване на погледа. Гледайте напред, след това завъртете погледа на лявата страна, след това на дясната. Нагоре и надолу. 
Вероятно се питате дали тези упражнения действително помагат. Да.

Очните упражнения и разтоварвания ефективно могат да намалят или предотвратят различни видове аномалии, както и да отложат във времето носенето на очила и контактни лещи. В редица медицински учебници е описано как упражненията могат да помогнат при лечението на късогледство и далекогледство. 
Очните упражнения укрепват мускулите на очите и подобряват фокусирането.

Какво да правите, ако упражненията не помогнат, а вместо това симптоми като умора, замъглено зрение, главоболие, повишена чувствителност към ярка светлина не намаляват? Тогава задължително си направете преглед при очен лекар. Той ще назначи най-добрата терапия за очите ви. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft