Наред ли е всичко в интимните ви взаимоотношения

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Любовни съвети
Наред ли е всичко в интимните ви взаимоотношения
2329

Сексуалният живот на хората е различен и строго индивидуален. В интимността си те са по-страстни, по-уравновесени, сексът се случва по-рядко, по-често, по-бурно, по-спокойно, и т.н. Всеки човек има различни сексуални нужди, изпитва удоволствие от различни неща. Според група датски психолози и сексолози стабилната сексуална връзка проличава по 6 признака:

 И двамата партньори трябва са доволни от интимността си един с друг, т.е. това, което се случва в спалнята, се харесва и на жената, и на мъжа.

 Никой от партньорите не се чувства принуден (та било то и по много мил начин) да върши каквото и да било, ако то не му харесва.

Всеки може спокойно да каже „Не” в леглото, по което и да е време и по каквато и да било причина.

 Двамата се уважават еднакво и преди секса, и след това.

  Сексуалните отношения не променят самооценката и самочувствието на партньорите.

 Партньорите не се притесняват да споделят един с друг сексуалния си опит от миналото, както и сексуалния си живот един с друг сега.

Последната точка е една от най-дискутираните сред на сексолозите. В страните, в които свободната любов има установени традиции, за партньорите не е проблем да споделят миналия си опит или съвсем открито да заявяват на партньора си какво искат, какво харесват и какво не. В държавите със силни патриархални норми или затихващи, но все пак налични такива, разговорите по тази тема все още са табу.

Други учени са на мнение, че мястото на сексуалните призраци е в шкафа, т.е. дълбоко в паметта, откъдето не бива да излизат. Споделянето на случки от миналото може да предизвика интимен дискомфорт и да създаде комплекси.

У нас, когато жената говори за сексуалното си минало , често се счита за признак на неморалност и пошлост. Според нас обаче няма никакъв смисъл миналото да се държи в тайна. Ако са се случвали неща, с които жената не е особено горда, може да ги запази за себе си, това е нейният личен избор. Нейн избор е обаче и да сподели какво й се е случвало, кое й е харесало, с някои от партньорите и т.н. и да не бъде съдена за това. Все пак всеки има своето минало. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Любов
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft