На какво може да се дължи болката и неразположението в корема

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
На какво може да се дължи болката и неразположението в корема
3868

Стомашно-чревен тракт снабдява тялото с енергия и хранителни вещества, като оказва силно влияние на цялостното състояние на човек. 95% от серотонин - хормонът, който ни кара да се чувстваме добре, се произвежда именно там.

Състоянието на коремът ни , както и бактериите в него, играят централна роля в здравето и благополучието ни. Поради това, трябва да го познаваме и да знаем какъв точно е той. Трябва да е ясно и че стомашно-чревният дискомфорт е често срещано, но не и нормално явление.

Болки в корема
Най-добрият корем, е здравият. Но дори коремът да е в отлично състояние, това може да се промени с напредването на възрастта и промяната на сезоните.

Ленив корем
Ленив корем – характеризира се най-вече със запек. Това говори за недостатъчна подвижност на червата, поради което храносмилането се нуждае от малко помощ. Дори е в такива ситуации да се проведе консултация със специалист, който да изготви подходящ хранителен режим, който да успокои проблемната зона.

Подут корем
Проблемен корем – с термина проблемен корем се определя корем, при който са налице повече от един проблем, например подуване, газове и/или запек или диария. Дискомфортът може да се дължи на множество причини. С лесни и практични промени в хранителния режим и начина на живот обаче, той може да се премахне.

Подут корем – той се усеща препълнен, твърд и къркорещ. Често върви ръка за ръка с диария или запек. Най-добре е да премахнете въглехидрати и трудно смилаемите храни временно от менюто си.

Чувствителен корем – много хора имат чувствителен корем. Поради това често имат чувство за дискомфорт, причинено от спазми и разширение на корема, понякога придружено от диария. В някои случаи това е индикатор, че храносмилателната система не действа правилно. Нужна е консултация с лекар.

Има още два индикатора, говорещи за състоянието на корема.

Газове – често изпитваната нужда да се отделят газове или отделянето на такива с неприятна миризма, говори за наличието на определен проблем. Решението се крие в прилагането на здравословна диета, разтоварваща стомаха.

Проблеми в тоалетната – при наличието на воднисти или редки изпражнения (диария), то това говори за непоносимост на организма към определени и конкретни групи храни. Установете кои са те и ги ограничете.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft