Необичайни поверия, свързани с ноктите

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Необичайни поверия, свързани с ноктите
3955

Поверията за ноктите са много . Никога не трябва да ги режете в петък или неделя . А най-подходящият ден за това е понеделник, както ни убеждават английските поговорки:

Ако си отрежете ноктите в понеделник, ще получите добри вести.

Ако ги отрежете във вторник, ще получите нови обувки.

Ако го направите в сряда, ще тръгнете на път.

Ако ли пък си отрежете ноктите в четвъртък, ще получите още обувки.

Отрежете ли ги в петък, освен пари, може да ви мъчи зъбобол или мъка.

В събота ако си отрежете ноктите, любовникът ви ще се появи в неделя.

Но не смейте да си режете ноктите в неделя , че ще паднете направо в ръцете на Дявола.

Рязането на ноктите е нещо много рисковано поради много причини. Най-важната е, че обрезките могат да попаднат в нечисти ръце и могат да се използват, за да ви се направи черна магия.

Ноктите, както и други части на тялото, се смятат за част от човешката душа. Те могат да бъдат използвани от вещици и други нечисти сили за приготвяне на отвари и заклинания срещу вас.


Ако обаче ви се наложи да си скъсявате ноктите, е най-добре да изберете най-подходящия ден за това. Освен това, не трябва да ги режете поред. Подобен ритуал привлича смъртта. Поред се режат ноктите на труповете.

Извитите като на дракон и дълги по десет и повече сантиметра нокти, са били на мода от древни времена, чак до 19 век. В Китай са били смятани за белег на красота и знак на изисканост.

Те показвали, че притежателят им е аристократ и никога не е полагал физически труд. За да предпазват ноктите си пък, някои поставяли сребърни и златни напръстници на тях.

Белите петънца, които днес доказано са причинени от калциевите натрупвания, в миналото са свързвани с много суеверия. Наричани са късметчета и според фолклора "Късметче по пръстите - парите ти бягат; късметче на палеца - сами те намират".

Друго поверие пък приписва на късметчетата функцията да предвещават богатство. Тези по палците - ще получите подарък, върху показалеца - показват колко приятели имаш, върху средния пръст - колко неприятели, на безимените - чакай писмо, а на кутрето - гответе се за път. Общият брой на късметчетата на пръстите ви пък издават колко на брой лъжи сте изрекли.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft