Норми за тегло и ръст при децата

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за родители
Норми за тегло и ръст при децата
37129

Растежът на децата на ръст и килограми е много важен, не само през първите месеци на бебчето. Всяко дете е индивидуално и се развива и в зависимост от гените, които носи. Трудно е да се каже кое нормално и кое не, особено за килограми. Ако детенцето е слабичко, но пък е здраво и жизнено, няма от какво да се тревожите.

Ако е постоянно изморено или лениво, трябва да обърнете внимание. Като цяло децата имат няколко периода, в които се развиват много бързо и израстват. Първият от тези периоди е до 3 годишна възраст. Тогава малчуганите растат толкова бързо, имаме усещането, че сякаш се променят всеки ден, измислят по нещо ново и забавно.

Възрастта между 3 и 10 години е период, в който децата се развиват по-бавно – разбира се, растат и на височина и на килограми, но много по-плавно и по-умерено. След 11 годишна възраст настъпва вторият критичен момент – за момиченцата този етап идва по-рано, отколкото за момченцата. Изведнъж детето ви израства много – постоянно се нуждае от нови обувки, понеже старите му стискат, ръкавите са вечно къси, храни се доста по-обилно и т.н.

Началото на пубертета е критичен момент – тогава израстват много бързо. Тези промени се случват до 16–18 годишна възраст и след това рязко намалят. Растежът продължава, но с много по-бавни темпове.

Майка и дъщеря
Някакви стандартни мерки могат да бъдат дадени само до 7 годишна възраст, защото след това е строго индивидуално – зависи от гените, които е наследило детето от родителите си. Сами знаете, че през пубертета никой не може да предвиди нито настроение, нито състояние, нито скорост на растежа, единственото сигурно е, че ще бъде труден период.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Родители и деца
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft