Няколко съвета, за да спите добре

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Няколко съвета, за да спите добре
2104

Избягвайте да похапвате преди лягане , особено зърнени храни и сладки. Това ще повиши кръвната Ви захар и ще наруши съня Ви. По-късно, когато кръвната захар спадне (хипогликемия), е възможно да се събудите и да не успеете да заспите отново.

Без телевизия преди лягане. Махнете телевизора от стаята си. Ще Ви трябва повече време да заспите.
Четете религиозни книги. Това ще ви помогне да релаксирате. Не се затормозявайте с мистерии, може да има напълно обратен ефект. Освен това, като четете някой интересен роман, можете да четете с часове преди лягане, вместо да заспите.
Избягвайте използването на силни алармени часовници. За тялото е много стресиращо да бъде събудено изведнъж. Ако постоянно се наспивате, алармените часовници са излишни.
Водене на дневник. Ако често лежите в леглото си и мислите за всевъзможни неща, а умът ви повтаря отново и отново случилото се през деня, може да бъде много полезно за Вас да си водите дневник и да записвате мислите, които ви тревожат.
Лягайте си колкото е възможно по-рано. Доказано е, че човек трябва да си ляга веднага след залез слънце, както правят и повечето животни, и както природата е предопределила за хората.
Избягвайте алкохола. Въпреки че алкохолът прави хората сънливи, ефектът е краткотраен и много често ще се събудите само след няколко часа, неспособни да заспите отново.

Избягвайте храни, към които можете да сте чувствителни. Под това се имат предвид най-вече млечни продукти и житни храни.

Вземете си гореща вана или душ преди лягане.
Използвайте леглото си само за спане и за нищо друго. Ако сте свикнали да гледате телевизия или да работите/учите в леглото, се отучете от този навик, защото така Ви е много по-трудно да приемате леглото като място за релаксация.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft