Очите издават какви са намеренията към партньора ни

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Очите издават какви са намеренията към партньора ни
2964

Не отдавна учени от Шотландия доказаха, че по очите на мъжа може да се определят неговите истински намерения. Подобно изследване проведоха психолози от университета в Тексас. Техните изводи направиха поведението на мъжете още по-разбираемо за жените.
Бе проведен експеримент с участието на мъже и жени. На всички доброволци били представени снимки с представители на противоположния пол, скрити с два фрагмента хартия - единия лист скривал лицето, другия - фигурата.

След това всички участници в експеримента настроили на продължителни отношения или на малък флирт и предложили да махнат един от фрагментите хартия, за да определят, дали човека от снимката е подходящ за определени отношения.
Мъжете, които трябваше да изберат партньорка за флирт, ги интересуваше, преди всичко, фигурата, за това те махали фрагмента хартия, скриващ тялото на дамата. А тези, които били настроени за продължителен роман, се вглеждали в лицето на потенциалната партньорка.

По този начин учените направили извод - ако при среща с вас мъжа внимателно разглежда вашата фигура, той е заинтересован само от краткосрочен роман. А интересът на кавалера към чертите на лицето ви свидетелства за неговите сериозни намерения.
Същия експеримент с участието на жени не прояви подобни закономерности. Независимо от своите намерения, жената винаги на първо място разглежда лицето на мъжа, а не фигурата му.
Нека да напомним, че шотландските учени изясниха, че ако мъжа дълго време непрестанно гледа в очите на жената, значи, той е настроен на продължителни отношения с нея. А ако превежда поглед от лицето на дамата към други части на тялото й означава интерес към кратковременен интрига

Чешките учени уверяват, че при избора на партньор , голямо значение има цвета на неговите очи. Излиза, че хора с определен цвят на очите са по-предпочитани.

Беше проведен експеримент, с участието на мъже и жени . На представителките на прекрасния пол показали снимки на мъже с различен цвят на очите. Всички мъже външно си приличали по нещо един на друг.
Сред всички снимки на дамите предложили да изберат по-симпатичния от тяхна гледна точка представители на силния пол. За голямо учудване на социолозите, повечето жени отдали предпочитане на мъжете с кафяви очи .

Психолозите обяснили, че притежателите на кафяви очи, жените подсъзнателно приемат като по-властни и мъжествени, отколкото представителите със светли очи, съобщи Times of India.
Изказали мнението си и медици. Те поясниха, че мъжете с кафяви очи имат ген, който регулира производството на тестостерон. Възможно е, че този фактор влияе на избора на жените.

Психолози установили, че мъжете несъзнателно съдят по очите на жената за нейното емоционално състояние. Какво може да отблъсне представителите на силния пол?
Изследвания на специалисти от университета в Мериленд (щат в САЩ) показа, че ако жената има уморени зачервени очи със забележими червени кръвоносни съдове, това може силно да навреди на мнението на мъжа за тази дама, пише WebMD.
Така, кървавите очни ябълки са способни да подведат всички старания на представителката на прекрасния пол да произведе добро впечатление. За това свидетелстват резултатите от експеримента, в който приеха участие 200 мъже и жени.
Работата е там, че мъжете се чувстват много неловко, при общуването с такава дама. Те не знаят, как да се държат и подсъзнателно чувстват своята неумесност. Червените очи на жената за тях са показател на това, че събеседницата не е спала няколко нощи, плакала е или има алергична реакция към нещо.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft