Полезен ли е алкохола при хора с ниско кръвно налягане

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Полезен ли е алкохола при хора с ниско кръвно налягане
4898

Алкохолът оказва специфично въздействие върху отделните системи на организма. Алкохолните напитки съдържат спирт и различни други вещества, които съвместно действат върху тялото.

В малки количества алкохолните напитки с високо съдържание на спирт действат разширяващо на кръвоносните съдове, с което могат временно да намалят кръвното налягане.

Те се препоръчват на хипертоници в умерени количества, но също така могат да предизвикат сърцебиене, което води до покачване на налягането.

Алкохол
Ако човек страда от ниско кръвно, консумацията на алкохол може да предизвика световъртеж и гадене заради допълнителното спадане на стойностите на кръвното.

Изпитият алкохол циркулира в организма около 5 до 7 часа, като пулсът може да се увеличи до 100 удара в минута. Редовното прекаляване с алкохол може да доведе до хипертония.

Това не означава, че ако имате ниско кръвно, ще можете да го нормализирате с помощта на редовна консумация на алкохол. При по-солидни количества твърд алкохол – повече от едно малко, кръвното налягане се повишава, така че може да се стигне до рязко повишаване на кръвното налягане.

Това не е препоръчително за хора, които страдат от ниско кръвно налягане, тъй като рязката смяна на кръвното може да предизвика усложнения, изискващи намесата на специалист.

Кръвно налягане
Алкохолните напитки съдържат биологично активни вещества освен спирта, които могат да повишат кръвното налягане. Но не се знае как ще реагира организмът на човек с ниско кръвно налягане, когато то рязко се повиши - при всеки покачването на кръвното вследствие на алкохол се проявява по различен начин.

Смята се, че при ниско кръвно е полезно да се пие червено вино, което да нормализира кръвното налягане. Червеното вино съдържа химични съединения, които намаляват холестерола в кръвта и предотвратяват свиването на кръвоносните съдове.

Препоръчва се пиенето на не повече от 1-2 чаши червено вино на ден при ниско кръвно. При по-големи дози червеното вино може да доведе до рязко покачване на кръвното и да предизвика неприятни реакции.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft