Правилното хранене при децата помага при хиперактивност

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за родители
Правилното хранене при децата помага при хиперактивност
6329

Консумацията на здравословни храни може да подобри поведението на деца с диагностициран Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, сочи ново проучване, публикувано в сп. Pediatrics.

Проучването е базирано на вече получени данни от изследвания за ограничаване приема на захар и връзката на синдрома с висококалорично хранене, богато на въглехидрати и мазнини.

Децата със Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност са неспокойни, импулсивни, лесно се разсейват и не могат да бездействат. Най-често използваният медикамент за потискане симптомите на хиперактивност е Риталин.

Здравословното хранене не замества приема на предписаните медикаменти, а тъкмо обратното, то се приема като подпомагаща терапевтична мярка, уточняват изследователите от  Чикаго.

Диетата при хиперактивност трябва да включва консумация на риба, бобени растения, храни, богати на цинк и желязо, плодове, зеленчуци.

 

Изследователите се надяват на по-мащабни проучвания, които да разгледат ролята на хранителния режим при лечението на синдрома.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
деца
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft