Предвещания за времето по вятъра и облаците

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Предвещания за времето по вятъра и облаците
1501

По облаците, вятърът и мъглата може да се предсказва времето. Ако сутрин над водата има мъгла, времето през деня ще е хубаво. Ако мъглата се вдига от водата нагоре, очаква се дъжд и буря.

Ако мъглата е плътна и се появи вечер, на другия ден времето ще се затопли. Ако през март мъглите са често явление, през лятото ще има много дъждове, но времето ще е горещо.

Когато в ниските места няма мъгла през нощта, на другата сутрин ще вали силен дъжд. Когато в ниското се виждат мъгли нощем, на следващия ден слънцето ще грее ярко през цялото време.

Когато слънцето е в мъгла, ще вали проливен дъжд. Когато има много облаци преди изгрев слънце, денят ще е много хубав. Тъмните облаци преди изгрев слънце предвещават дъжд и буря.

Облаци, които сменят цвета си, предвещават силен дъжд. Червените облаци са знак за дъжд. Когато при изгрев слънце има купести области, времето ще се промени няколко пъти в рамките на деня.

Когато през следобедните часове слънцето се появи внезапно от тъмен облак и е много ярко, ще се разрази силна буря.

Ако сутрин небето е облачно, а при изгрев слънце облаците изчезват, няма да има дъжд до края на деня. Ако облаците при изгрев слънце се разпръсват или се отдалечават в западна посока, това е знак за хубаво време през деня.

Ако мъглата, дори да е гъста, бързо се разпръсква при изгрев слънце, времето ще е хубаво и ще се задържи така до края на деня. Ако мъглата сутрин се вдига нагоре, това означава, че времето ще стане по-топло.

Ако в облачен ден към вечерта облаците изчезнат от небето, на другия ден ще вали дъжд. Ако по залез слънце облаците приличат на ивици, ще вали дъжд.

Ако по залез слънце облаците се скрият зад слънцето, се очакват силни ветрове. Ако облаците се събират около слънцето, предстои много силна буря.

Ако облаците са сини, предстои дъжд, но времето ще е топло. Когато облаците са високо и се движат плавно, времето ще е хубаво.

Ако след залез слънце в северна посока се виждат бели облаци, предстои лошо време поне за седмица напред.


По въздуха и вятъра може да се предвещава какво ще бъде времето. При вятър в следобедните часове се очаква рязко влошаване на времето на другия ден. Ако лъчите на слънцето потъмняват, докато духа вятър следобяд, след няколко часа ще се разрази буря.

Ако вятърът се усилва вечерно време, на другия ден ще вали много силно. Когато вали и духа много силен вятър, това означава, че на другия ден времето ще е хубаво.

Когато духа северен вятър, това предвещава силен студ, южният вятър предвещава затопляне на времето. Западният вятър духа, когато на другия ден се очаква силен дъжд, източният вятър носи дъжда със себе си. Задуха ли източен вятър, няколко часа след това ще вали.

Ако през деня вятърът духа рязко , а след това внезапно спира, на другия ден се очаква много хубаво време. Когато през зимата вятърът вие, очаква се силно застудяване.

Ако духа топъл вятър, а след това завали дъжд и вятърът стане студен, след няколко часа се очаква силна градушка. Когато въздухът над гората става яркосин, на другия ден ще стане много топло.

Когато северният вятър се придружава от гръмотевици в края на зимата , се очаква много студена пролет, а ако източният вятър е комбиниран с гръмотевици, се очаква суха и топла пролет .

Западният вятър с гръмотевици в края на зимата предрича влажна пролет, а южният вятър, придружен с гръмотевици, предвещава много топли пролетни дни.

Всяка рязка промяна на посоката на вятъра предвещава промяна на времето. Ако при хубаво време вятърът духа постоянно от едната страна, а след това рязко сменя посоката и скоростта му става много голяма, след няколко часа ще завали проливен дъжд.

Вятърът, който духа от изток , придружен от перести облаци, които се движат от запад, предвещават приближаването на циклон.

Ако при хубаво време вятърът духа няколко дни от изток и вечерно време се усилва, предстоят няколко дни лошо време и дъждове.

Когато при хубаво време през нощта и сутринта няма вятър, а през деня започва да духа слаб, а по-късно и силен вятър, който затихва вечерта, това означава, че времето ще се задържи хубаво в продължение на десетина дни.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Хороскопи и нумерология
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft