Причината за болките в гърба по време на бременност

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за бременни
Причината за болките в гърба по време на бременност
4892

Болките в гърба са често оплакване на бременните жени . Болката в гърба може да се появи по всяко време през бременността. За много жени, болката в гърба е пречка за дневните активности и за спокойния нощен сън.

Какво причинява болки в гърба по време на бременността ?
Има много причинители на болка в гърба. Най-често срещаните сме изброили по-долу.

Допълнителното тегло.
Теглото, което сте добавили през бременността е необходимо за развитието на бебето, но може да причини поражения на мускулите на гърба.

Промяна на вашия център на тежестта.
Докато утробата ви нараства, вашия център на тежестта се измества напред. Като се измести напред, вашата стойка и походка се променя. Промяната в стоежа и начина, по който се движите, води до появата на болки в гърба.

Хормонални промени.
През бременността, хормона Релаксин кара сухожилията между вашите тазови кости и ставите да се отпускат, което подготвя пътя на бебето през таза по време на раждането. Когато структурата поддържаща тазовите органи се променя, може да почувствате значителен дискомфорт в долната част на гърба, често при ходене и по-специално, когато се качвате или слизате по стълби.

Можете ли да намалите болките в гърба?
Да. Говорете с вашия лекар. Помолете го да следи промяната в стойката ви и да ви препоръча упражнения, които ще ви помогнат да намалите болката в гърба. Вашият лекар може да ви покаже как да коригирате стойката си докато сте права, вървите или седите; упражнения, които да заздравят засегнатите мускулни групи.

Опитайте заякване на мускулите на гърба.
Вие можете да заякчите мускулите на гърба спокойно по време на бременността докато няма тежест от торса, която да притиска таза. Има три прости упражнения, които Вие можете да опитате. Преди да започнете упражненията, попитайте Вашия гинеколог дали той или тя смятат, че тези упражнения са подходящи за Вас. Запомнете, че целта е, не да станете следващата Мис Бодибилдинг, а по-скоро внимателно да упражнявате Вашите мускули, за да избегнете болки в кръста и таза.

Упражнения за бременни :

Упражнение 1:
Застанете на крака и ръце, все едно ще търкате пода. Вдигнете дясната си ръка нагоре, така че да е на едно ниво с гърба Ви и едновременно с това, повдигнете левия си крак толкова високо, колкото можете, но не по-високо от нивото на ханша. Задръжте тази балансирана позиция за секунда, без да натоварвате Вашия кръст.
Направете същото упражнение с лявата ръка и десния крак.
Продължавайте да сменяте 10 до 15 пъти.
Това упражнение Ви помага да засилите абдоминалните, раменните и седалищните мускули.

Упражнение 2:
Застанете отново на ръце и крака, като поставите китките и лактите си под раменете, а Вашите колене под хълбоците. Вдишайте бавно и докато издишате, извийте гърба си като разгневена котка, така че Вашето тяло да има форма на буквата С. Задръжте тази арка за няколко секунди и повторете 10 до 15 пъти. Това ще Ви помогне да уякчите мускулите на кръста и корема.

Упражнение 3:
Легнете по гръб и правете мини сядания, като държите коленете си събрани, за да намалите натоварването върху кръста.
Вдигнете главата си и тялото на около 15 см от земята и задръжте за секунда.
Повторете това 10 до 15 пъти.
Това ще помогне за укрепването на кръста.
Внимавайте да не отметнете главата назад, тъй като това ще пресили врата Ви. Имате достатъчно неща, за които да мислите, че да добавяте и болка във врата към множеството болки!

Упражнение 4:
То е същото като Упражнение № 3, но добавя извиване като придвижвате десния си лакът към лявото коляно, докато се повдигате. Това ще помогне за укрепване на косите мускули на корема.

Бъдете разумни, когато си правите режим на упражнения. Ако почувствате дискомфорт в областта на корема или други симптоми в областта на корема докато правите упражненията, спрете веднага и се свържете с Вашия доктор.
Вие би трябвало да се обадите на доктора ако имате някой от следните проблеми:

Рязка болка: механичната болка при бременността би трябвало да отминава при почивка.

Болка, преминаваща надолу по крака със слабост в краката: Това може да бъде знак за дискова херния, причиняваща свиване на нервите. Това се случва много рядко по време на бременността и може да бъде болезнено. Спинална упойка по време на раждането е допустима, но с доста рискове. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Бременност и раждане
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft