Признаци на менопауза

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Психични промени при жените по време на менопауза
11176

Психични промени при жените по време на менопауза

Промените в производството на хормони оказват влияние върху психическата устойчивост на жените по време на менопаузата.

Жените в перименопауза често съобщават за различни когнитивни и / или емоционални симптоми, включително умора, проблеми с паметта, депресия, раздразнителност, тревожност, нервност, нарушения на съня (включително безсъние), загуба на концентрация, главоболие и резки промени в поведението и настроението. Трудно е да се определи точно кои поведенчески симптоми се дължат пряко на хормоналните промени на менопаузата. Изследвания в тази област би били трудни по много причини.

Емоционалните и когнитивните симптоми са толкова често срещани, че понякога е трудно за дадена жена да разбере дали те се дължат на менопаузата.

Нощно изпотяване, което може да възникне по време на перименопаузата, може също да допринесе за чувство на умора и отпадналост, които от своя страна могат да имат ефект върху настроението и когнитивните функции. Но нарушения на съня са често срещани, дори и сред жените, които нямат горещи вълни. Стресовете от ежедневието също могат да допринесат за нарушаването на съня.

Освен това, много жени могат да изпитват други промени в живота по време на перименопаузата или след менопаузата, като стресови житейски събития, които могат да причинят и емоционални симптоми.

1
2 3 4 5 6
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft