Пчелно млечице за тонус при изтощен организъм

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Пчелно млечице за тонус при изтощен организъм
1514

Пчелното млечице е биологичен продукт, секретиран от пчели кърмачки - нелетящите пчели на възраст от 5 до 15 дни. То служи за храна на личинките, търтеите и пчелата майка. В различните държави е наричано различно: “желе роял”, “маточно млечице” и др.

Наименовано е пчелно млечице, защото се произвежда от пчелите работнички, а не от пчелната майка. То представлява секрет на глътъчните жлези на младите пчели работнички.


Пчелното млечице е широко приложимо в лечението на различни заболявания . Поради широкото му действие се препоръчва при старческа отпадналост и преждевременно състаряване или след дълго боледуване.

Продължителният му прием води до повишаване на кръвното налягане при хипотониците и понижаване или запазване при някои от тях. Показва добри резултати и при лечение на атеросклероза и стенокардия.

При детските хипотрофии - заболявания, за които са характерни смущения в развитието и храненето, приемът на пчелно млечице нормализира белтъчно-солевият състав на кръвта, количеството на хемоглобина, броят на червените кръвни клетки, както и обмяната на веществата .


Редица проучвания, продължаващи и днес, показват, че пчелното млечице може да се използва и при лечение на шизофрения, атеросклероза на крайниците, анемии в резултат на загуба на кръв, артрити, артрози, невралгии, чернодробни заболявания, болести на горните дихателни пътища, пародонтоза, климактерични смущения и др. То е доказано противопоказно при Адисонова болест и остри инфекциозни заболявания, заболявания на надбъбречните жлези.

Направата и съхранението на пчелно млечице е трудно, тъй като продукта е много нетраен. То налага извличането и съхранението му да става при минусови температури. Смесването му с друг пчелен продукт, като меда например, спомага за запазването му за по-дълго време.

Пчелното млечице представлява гъсто, пастообразно, кремаво-бяло на цвят и със специфичен аромат. Притежава слабокисел вкус с лека, сладникава жилка. Състава му е несравним по своето богатство с подобни продукти в животинския свят.

Съдържа мазнини , витамини , ензими , белтъчини , аминокиселини , въглехидрати и микроелементи. Изобщо всичко, необходимо за развитието на живия организъм.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft