Защо трябва да внимаваме с яйцата по Великден

вход през zajenata.bg
5851
Боядисаните яйца Риск от салмонелоза Проверявайте етикета за срок на годност

Риск от салмонелоза

Най-сериозното заболяване, за което трябва да внимавате по Великден , е салмонелозата . Виновник за нейната поява е бактерията салмонела, която може да се крие в престояли на топло, прекалено рохки, с изостанал срок на годност или развалени яйца. Салмонелоза може да прехванете и ако сте консумирали агнешко месо, което не е минало качествена термична обработка.

Беленето на варени яйца с немити ръце също може да ви донесе неприятните симптоми на заболяването – висока температура, дехидратация, коремни болки, диария. За да се предпазите от салмонелоза, задължително сядайте на масата с чисти ръце. Купете си таймер за варене на яйца и термометър за месо, за да сте сигурни, че не са сурови. Дръжте продуктите, застрашени от салмонела, в хладилник, защото слънцето може да активира бактерията.

1
2
3
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Религиозни празници
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft