Симптоми на рак, които можем сами да разпознаем

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Симптоми на рак, които можем сами да разпознаем
51363

Научете се как да разпознаем възможните симптоми на рак , с цел да предпазите себе си навреме. Разбира се, възможно е и да се касае за някоя по-лека болест, но е важно навреме да реагирате незабавно да проверите какво не е наред.

Метеоризъм

Подуването на корема  със сигурност е познато на много жени, особено около времето на менструация. Но ако тя не изчезва, а продължава няколко седмици, е възможно да се касае за  рак на яйчниците  . Други симптоми на тази болест включват  болка в корема и таза , рязко усещане за уриниране, чувство на ситост, дори когато малко сте яли.

Промяна на зърната

Зърната са още една част от женското тяло, които може да променят посоката. Ако са били изпъкнали, а след това са станали вдлъбнати, или обратното, не забравяйте да се свържете с вашия лекар. Не е задължително да е рак на гърдата , но по-добре е да бъдете сигурни.

Необичайно кървене

Кървенето между двата периода или след менопаузата  ако се е появило, представлява някои от честите признаци на рак , или  ендометриоза , въпреки че не е задължително. Необичайно кървене, също така включва и  кървене от ректума  , което може да се предположи за   рак на дебелото черво  .  Кръв в урината  може да бъде признак за  рак на пикочния мехур  или бъбреците .

Неочаквано отслабване

Неочакваното отслабване, когато не спазвате диета или не тренирате повече от обичайното, може да бъде знак за няколко здравословни проблема. Става дума за загуба на няколко килограма в срок от един месец или повече дни. Възможно е да се предположи за рак или хипертиреоидизъм .

Висока температура

Високата температура , когато имате настинка или грип , може да бъде опасен знак ...

Четете целия текст в www.zdravno.bg

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за жените
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft