Съветите на баба за почистване с оцет, сода и сол

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Съветите на баба за почистване с оцет, сода и сол
9929

Атмосферата в дома зависи не само от реда, чистотата, уюта, светлината, мебелите, но и... от миризмите. В последно време се появиха много аерозоли, които с трайните си благоухания маскират неприятните миризми. Има обаче и други средства, които неутрализират и поемат нежеланите “ухания”. За съжаление аерозолните частици остават задълго във въздуха дори след проветряване на жилището и съвсем не са безвредни за здравето, а неприятните миризми са следствие от жизнената дейност на микроорганизмите. Най-ефикасният начин за борба с тях е редовното почистване. Пода може да измиеш, прахта да избършеш, а за отстраняване на неприятните миризми се възползвай от старите изпитани средства от арсенала на нашите баби. Те са евтини, достъпни и не предизвикват алергия.

Термос

Ако не е ползван известно време и е бил оставен затворен, той може да започне да мирише лошо. За да не стане това, измий термоса с топла вода със сода, подсуши го и сложи вътре бучка захар.

Миризми в хладилника

Те се появяват благодарение на оставени стари или развалени продукти. За да не се превърнат те в източник на лоши миризми, слагай храната в домакинско фолио или в пластмасови кутии с капак. Миризмата може да се отстрани, като стените на хладилника се измият със студена вода и оцет. Добре се отстраняват миризми и с парченца черен хляб, сол, сода и активен въглен на прах. Може да разрежеш лимон на две, да извадиш вътрешността, в “чашките” да сипеш сол или сода и да ги поставиш в хладилника. След седмица ги замени с нови.

Маратонки

Те се дезодорират с активен въглен: сипи го в стари чорапи и ги сложи в маратонките. Помагат и разтвор на кислородна вода (2 таблетки на 1 чаша вода) и слаб разтвор на калиев перманганат.

Възглавници и килими

Те лесно поемат тютюневата миризма . Поръси килимите с едра сол, почисти ги с влажна четка, а след това с прахосмукачка. Възглавниците проветри на балкона, а свалените калъфки протрий с кърпа, леко навлажнена със слаб амонячен разтвор.

Мивка

Сипи в канала 1-2 супени лъжици сода бикарбонат и излей обилно количество гореща вода. Тази профилактика бързо отстранява неприятните миризми.

Съдове

Не задръствай съдомиялнята, иначе със сигурност тя ще се вмирише. Ако все пак това се е случило, изплакни машината с вода, смесена с лимонов сок или оцет.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Уютен Дом
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft