Съвети за лесно и здравословно замръзяване на храни

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Съвети за лесно и здравословно замръзяване на храни
4723

Не всеки сезон на пазара можем да намерим всичко, което ни хрумне. Макар че замразените продукти не са полезни, колкото пресните, понякога това е най-лесният и изгоден начин да се радваме на плодовете и зеленчуците през цялата година. Купуването на продукти извън сезона им, налага внасянето им от далечни държави. А това въздейства отрицателно върху околната среда. Понякога, храната изминава хиляди километри преди да се окаже на масата ни. Това със сигурност е свързано с доста емисии на парникови газове, емитирани по време на транспортирането им и неизменно се отразява на цената им. Няколко основни правила за лесно замразяване и запазване качествата на продуктите : Ето и някои храни , които не са особено приятни след замразяване и е желателно да се консумират пресни : Зеле, целина, краставици, кресон, маруля, сготвени макарони, спагети или ориз, майонеза, пържени храни.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft