Съвети и рецепти при нервен стомах

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Съвети и рецепти при нервен стомах
10225

Нервният стомах се характеризира с много разнообразни и твърде непостоянни болки. Обикновено болният се оплаква от тежест след нахранване, подуване на корема, болки в корема. Появява се силен глад, който изчезва само след поемането на няколко залъка. Вълчият глад се сменя с безапетитие, запекът - с разстройство, езикът е ту чист, ту обложен.

Често атоничният стомах , който се затруднява с храносмилането, е и нервен. Както и обратно. Освен това трябва да се подчертае, че признаците на нервния стомах са и признаци на неврастения: главоболие, замрежване на очите, прилив на кръв към главата, студени крайници, безсъние, психична раздразнителност и пр.

Нервният стомах се дължи на обща неврастения, хистерия, хипохондрия, различни психични сътресения и отклонения. Може да бъде следствие на страх и проява на страхова невроза или на други душевни вълнения, обща слабост, женски болести или болести на червата и бъбреците. До нервен стомах водят и половите разстройства, функционалните разстройства на жлезите с вътрешна секреция, хроничният простатит. Отключващи болестта фактори са алкохолизмът и тютюнопушенето. С други думи, нервният стомах е само следствие на посочените по-горе причини. Това заболяване е трудно лечимо, защото не се поддава лесно на въздействие. Природолечението е насочено преди всичко към укрепване на организма и на неговите защитни сили, а така също към лекуването на нервната система. Това налага воденето на природосъобразен живот: туризъм, хладки минерални бани (такива бани има в Наречен, Княжево, Овча купел), продължителни разходки, особено вечер, прекарване лятото на планина, по-далеч от шума, ранно лягане и ранно ставане и пр. С успех се използват самовнушението, себеотпускането, масажът, фитотерапията. Ето две примерни рецепти:  

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft