Турска супа с червена леща
	1 купичка  червена леща 
	2 картофа
	1 глава лук
	1 морков
	1-2 скилидки чесън
	глава целина (по желание)
	доматено пюре
	Джоджен, риган, босилек, чубрица
	червен пипер
	брашно
	олио
	- Лукът, моркова и чесъна се нарязват на ситно, след което се задушават в олиото с малко сол и вода.
	- Картофите се настъргват на едро ренде, целината се нарязва на кубчета и всичко се добавя към задушените зеленчуци. Добавя се и измитата леща. Налива се вода, като водата трябва да е малко над зеленчуците. в процеса на варене, ако е необходимо се добавя още до достигане на желаната гъстота.
	- Когато всичко е сварено се добавят сухите подправки и размитото в малко вода доматено пюре.
	- По желание супата се пасира, като преди това се добавя и червен пипер. Другият начин е към сварената супа да се добави размито в малко вода брашно и червен пипер и да се вари до готовност.

                            
                            
                            
                            
                            
                            







