Подправката Кориандър

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Употребата на кориандър в кулинарията
5591

Употребата на кориандър в кулинарията

В кулинарията се използват цялата наземната част и плодовете на растението. Подобно на магданоза, зелената част на кориандъра се използва като основна съставка на салати и различни месни блюда в кухните на народите, които обитават Мароко, Тунис, Източна Европа, Индия, Северна и Латинска Америка. В качеството си на подправка сушените плодове на кориандъра се ползват леко запечени, но без мазнина, като по този начин не загубват своя характерен мирис. Зърната от кориандър се слагат в началото на приготвяне на ястието.

В кухнята на европейските народи плодчетата на кориандъра служат за овкусяване на маринати в комбинация с бахар, карамфил и дафинов лист. Използват се и при приготвяне на ястия от овнешко месо, а за да получат по-силен аромат се комбинират с риган, лук, чесън и черен пипер. Кориандърът се използва и за овкусяване на къри.

 

• В тенджера на ниска температура смесете ванилено соево мляко, мед, кориандър и канела и ще получите чудесна топла напитка.

• Можете да си направите здравословно спаначено соте, като към него добавите пресен чесън и кориандър.

• Добавете кориандър към супите и печените изделия.

• Използвайте кориандър когато правите бульона, с който ще задушавате рибата.

• Прибавяйки на палачинките или на вафлите кориандър, ще им придаде истински източен привкус.

1 2 3
4
5 6 7 8
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Подправки и билки
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft