Хормоните са виновни за промяната на тялото ни

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Хормоните са виновни за промяната на тялото ни
4095

Има хора, които отслабват бързо и без усилие . Сигурни сме, че и вие познавате такива. Само, че знаете ли, че както бързото напълняване, така и бързото отслабване може да се дължи на обезпокоителен хормонален дисбаланс ? Експертите обръщат внимание на факта, че има дадени моменти в нашия живот, когато хормините /онези химични вещества, които са от голямо значение за нашето и на тялото ни развитие/, може сериозно да се объркат и това няма как да не повлияе на нашето цялостно здраве и съответно визия. Оттам се променя и структурата на тялото. От обезформянето на талията, през натрупването на излишни килограми, до драстичното отслабване – всичко това може да бъде причинено от хормоните.

Ако се чувствате мудни и по-уморени от обикновено, това може да е знак, че имате понижена функция на щитовидната жлеза (често срещано състояние при жените на възраст 20-40 години). Другите симптоми на това състояние са суха кожа и коса и забавена обмяна на веществата, която води до напълняване без да се яде обилно. Едрите мъжки гърди също са в резултат на хормонален проблем. Т.нар. гинекомастия може да възникне в резултат на свръх нива на естроген.

Мъжете също страдат от хормонални проблеми. Ако например един иначе сравнително слаб мъж на плажа ви изглежда все едно му трябва сутиен най-малкото ваш размер, тогава за това най-вероятно са отговорни именно хормоните. Хората, които имат слаби крайници, а огромен корем, може да страдат от синдрома на Кушинг, състояние, причинено когато надбъбречните жлези произвеждат твърде много кортизол. Типичните признаци на този синдром включват голямо, кръгло лице, румен тен, едри гръб и корем и слаби ръце и крака.

Адисоновата болест също е свързана с хормонален дисбаланс и може да предизвика загуба на тегло, така че не бързайте да се радвате, ако отслабвате без особени усилия. Тя се причинява от липсата на кортизол, поради увреждане на надбъбречните жлези (дължи се на автоимунно заболяване). Пациентите с Адисонова болест могат да имат тъмни петна по кожата, ниско кръвно налягане и да се чувстват апатични. Ако не се лекува, заболяването, може да бъде фатално.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здравно
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft