Диети и рецепти с шоколад

вход през zajenata.bg
19574

Шоколадово парфе

Продукти:
за 4 порции
175 г шоколад
2 с.л. прясно мляко
1 ванилия
4 жълтъка
75 г пудра захар
300 мл. течна сметана
Време за приготвяне:
20 минути
Рецепта за Шоколадово парфе:
Шоколадът (175 г),смесен с прясното мляко (2 с.л.) се разтопява на водна баня. Бърка се, докато стане еднородна смес и шоколадовите блокчета се разтопят напълно. Сместа се оставя да се охлади.
С миксер се разбиват жълтъците (4 бр), захарта (75 г) и ванилията (1 бр), докато жълтъците побелеят. Сместа се добавя към вече изстиналия разтопен шоколад.
Накрая се разбива сметаната (300 мл.) и също се добавя към сместа. Разбърква се добре и полученият крем се изсипва в десертни чаши. Оставя се в камерата за около 4 часа, докато десертът се втвърди.

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Още от "Съвети отслабване"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft