Добре познатият ни оцет, който всеки ден използваме в кулинарията, има още редица приложения, както сме писали неведнъж.
Първите свидетелства за неговата употреба датират от 5000 години пр. Хр.
Добивали са го от ферментирало вино. Оцетът е бил използван най-много в медицината, но и като надежден консервант още по време на една от най-старите цивлизации - Вавилонската.
Почитан е и в древна Гърция. Хипократ го е предписвал като лек срещу плеврит, треска и запек.
Египтяните са го използвали като антибактерицидно средство. Когато оцетът бил комбиниран с мед, древните египтяни го считали за невероятно лекарство против кашлица.
За какво го използваме днес, освен за готвене?

Оцет против изгаряне
Какво почистваме с оцет
Оцетната киселина може да я използваме като омекотител
Оцетът в козметиката
Какви заболявания лекува оцетът
За какво се използва оцета в кулинарията
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за кожата
Съвети за косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари