Изненадващи причини за сърдечен пристъп

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Изненадващи причини за сърдечен пристъп
12204

Най-много хора в света умират от инфаркти , инсулти и др. болести на сърдечно-съдовата система . Традиционните обвинения за това отнасят стреса, наследствените фактори, пушенето и пр. Но американски специалисти посочват и няколко други, не по-малко опасни причини за сърдечен удар, съобщава Yahoo Health.

1. Лоши съседи – изследване е установило, че хората, които мечтая да се преселят заради съседи-скандалджии, имат с 10% по-висок риск от инфаркт.

2. Антибиотици – много от тях се оказват вредни за сърцето, например азитромицин, дори при непродължителен период на употреба.

3. Инфекции – повечето възрастни хора умират от инфаркт и болести на сърцето именно, когато хванат някаква инфекция и трябва много да се пазят дори от грип.

4. Семейни проблеми – те увеличават риска от сърдечен удар с 34%. Те са един от най-сериозните фактори особено с нарастването на възрастта и партньорите хората трябва да се пазят взаимно.

5. Проблеми с бъбреците – дори незначителни проблеми с бъбреците водят до статистически доказано повишаване на риска от инфаркт с 20%.

6. Градският начин на живот – всекидневното пътуване до работа в адски задръствания или претъпкания обществен транспорт е сериозен рисков фактор за сърдечен притъп, твърдят германски учени.

7. Зли началници – като правило пациентите, които се прекарали инфаркт, споделят че неадекватното поведение на шефа им е една от най-вероятните причини, предизвикали проблемите със сърцето.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft