Необичайни симптоми при бременност

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за бременни
Необичайни симптоми при бременност
23910

Бременността е странно нещо, което трябва да се преживее. Въпреки че повечето жени очакват определени - класически симптоми, нещата не винаги са такива. Гадене, повръщане, дори болки в гърба и кръста , са очаквания дискомфор т от повечето бъдещи майки. Но споменавал ли е докторът ви за по-необичайните признаци на бременност, които могат да ви помогнат да разберете какво се случва в тялото ви:

Кървене от носа и задух
Носът ти е толкова далече от матката, как може това да е симптом на бременността? Но кървенето от носа и задуха могат да бъдат много чести. Лечението може да е с естествени средства като овлажнител или солена вода. Ако това не помогне, консултирайте се с Вашия лекар или акушерка за други опции.

Вагинално течение
Това течение е нормално и здравословно. То наподобява това, което иамте по време на овулация.

Безсъние
Безсънието е симптом на бремеността, точно както прекалената умореност. То може да се прояви под формата на невъзможност да се заспи или нощно бодуване. Това обикновено е нещо, което идва и си отива. Възможно е да се усети повече в първия и третия триместър.

Стомашно-чревен дистрес (оригване и газове)
Хормоните на бременността са виновни за този дистрес. Опитайте се да избягвате дразнещите храни и не забравяйте, просто нека всичко да излезе, защото ако го държите това може да ви причини болка.

Запек
Хормонте на бременността правят черата лениви и това води до запек. Упражнения, пиене на много вода и да яде храни с високо съдържание на фибри могат да бъдат много полезни в този случай. Ако това не помогне, не забравяйте да говоря с вашата акушерка или лекар за допълнителни мерки, които можете да предприемете.

Смях, кихане и... изпускане!
Заради уголемяването на матката , тя все по-често ще притиска пикочния мехур. Оттам нататък понякога може да ви се случи да се изпуснете леко при кихане или силен смях.
Как да се справите: Не стискайте, а ходете до тоалетна всеки път щом усетите нужда. Не чакайте силно да ви се допишка, а ходете при всеки знак на пикочния мехур.

Хъркане
Отново увеличените лигавици на носа са виновни. Задържането на повече секрет в носа принуждава бременните жени да дишат през устата.
Как да се справите: Използвайте овлажняващи капки за нос, подходящи за бременни жени преди лягане и през нощта, ако се налага.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Бременост и раждане
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft