Причините, които водят до косопад

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за косата
Причините, които водят до косопад
3137

Ежедневният стрес уврежда не само здравето, но и външния ни вид.
Косата има основна естетическа роля за всички нас и поради тази причина косопадът или изтощената коса тревожат не само мъжете но и жените.

Смята се, че нормално човек губи от 50 до 100 косъма всеки ден и това не се отразява върху визията на косата ни. За косопад може да се говори, когато опадалите косми са значително повече и отпадат от скалпа без голямо усилие. Преди да се предприемат някакви мерки за лечение на косопада, задължително трябва да се консултирате с дерматолог. Той ще определи възможната причина за оредяване на косата и ще препоръча най-подходящото за случая лечение. Самолечението трябва да се избягва, тъй като може да има нежелани странични ефекти. Ето едни от най-разпространените причини за косопада:

*Хормонален дисбаланс. Небалансираната диета може да предизвика временна загуба на коса, която може да се прекрати с помощта на правилно хранене и прием на витамини.

* Пърхот . Пърхотът е един от основните врагове на красивата коса и е най-разпространената причина за косопад. Той отслабва корените на косата и пречи на кислорода да достига свободно до кожата на главата.

*Честото миене на косата и злоупотребата със сешоар също могат да провокират падане на косата.

*Емоционалният или физическият стрес предизвикват засилена пигментация, която често става причина за косопад.

*Автоимунни заболявания. Нарушенията на имунната система често са придружени от опадане на косата в определени участъци (най-често на главата, брадичката и веждите).

*Медикаменти. Противораковите лекарства, а също така лекарствата за понижаване на кръвното налягане и оралните контрацептиви често предизвикат загуба на коса.

*Травмите, особено тези на главата също могат да усилят падането на косата.

*Заболяванията на щитовидната жлеза променят интензивността на кръвотока, а това се отразява негативно върху здравето на косата.

*Инфекциозни заболявания. Инфекциозните заболявания отслабват имунната система, което често предизвиква усилен косопад.

* Химиотерапия . Загуба на коса в следствие на химиотерапия може да се наблюдава не само на главата, но и по цялото тяло. Обикновено този процес започва няколко седмици след началото на курса, а неговият пик е около втория месец на лечението. Интензивността на косопада зависи изцяло от начина на лечение и дозата на приеманите препарати. Възстановяването на загубената по време на химиотерапия коса започва приблизително 3 месеца след началото на поддържащата терапия или 3 месеца след края на интензивното лечение.

*Лъчетерапия. Загубата на коса по време на курс лъчетерапия може да не бъде интензивна. Вместо това може да се наблюдава изтъняване на косата в някои участъци.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Красива коса
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft