Елементът огън според ФЪН ШУЙ

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Елементът огън според ФЪН ШУЙ
3893

Поради енергичността и силата на натурите си, хората на Огъня често превръщат домовете си в места на убежище и покой.

Преобладаващата тема в Дома на Огъня е неприкосновеността на частния живот. Тъй като по природа хората на Огъня са вдъхновители за другите и това често привлича огромни тълпи към тях, те се нуждаят от място, където да компенсират публичната си страна. Място, където да възстановят силите си и да се заредят отново. Домът на Огъня изразява желанието им да обуздаят хаоса и да внесат равновесие и хармония в живота си. Огнените хора са много интуитивни и имат дарбата да виждат в бъдещето. Това създава атмосфера на духовност около тях. В дома им често могат да се срещнат олтари или предмети, поставени симетрично така, че да напомнят олтари и да действат като тях. В Дома на Огъня винаги има ясно установен център, а мебелите в стаята са подредени около една централна точка. Целият дом също има свой център, около който е структуриран.

Домът на Огъня е пълен с качествени и неостаряващи по смисъл и предназначение предмети. Те са групирани в дръзки съчетания, които създават незабравима атмосфера. Например, тук можете да намерите стол от 18-ти век с възглавници от Африка. Домът на Огъня използва някои от предметите на класическия стил, характерни за Дома на Въздуха, но тук те са случайно събрани и разположението им не е толкова строго и официално. Ще видите дълги завеси, падащи на богати дипли до пода, щедри драперии, плътни пискюли и други знаци на изобилие и разкош. Пищни тъкани пълнят Дома на Огъня. Те украсяват прозорците, леглата и мебелите. Стаите са затрупани с възглавници, покривки и килими, всичките богати и изискани.

В Дома на Огъня има стаи, които не се предназначени за живеене и предмети , които не могат да бъдат докосвани. Те само са изложени. Тук има интимни кътчета, скрити зад затворени врати. Това прави атмосферата съвсем различна от отворения простор в Дома на Въздуха. И понеже прекалено големите огньове горят необуздано и без контрол, по принципа на контраста, стаите в Дома на Огъня носят усещане за сдържаност и интимност. Ъглите са пълни със статуи, растения, паравани и драперии, които приближават ъглите на стаята към центъра.
Централната точка в Дома на Огъня може да бъде сравнена с пламък в тъмна стая. Всички очи са насочени натам. В този дом ще откриете регулатори за силата на светлината на всеки ключ за палене на лампите. Те контролират количеството идваща отгоре светлина и по този начин увеличават ефекта на централната точка. През деня завесите често се дърпат и светлината на слънцето прониква в дома. Но има още един тип Дом на Огъня. За разлика от току-що представения дом на интроверта, той може да бъде описан като Отворения Дом на Огъня или Екстровертния Дом на Огъня. В този дом драперии не омекотяват ръбовете и ъглите. Тук е изпъстрено с вибриращи, непостоянни цветове. В него цари ярка, блестяща наситеност. Цветовете са дисонантни и противоречиви - ярко червено, съчетано с ярко зелено, черно и слънчогледово жълто. Има нещо невероятно вълнуващо и възбуждащо в енергията на този втори тип дом. В центъра на дневната ще намерите съвременни метални скулптури, а на стената виси огромна абстрактна картина от пръснати петна в оранжево и черно.
Понякога в този дом няма нито килими, нито завеси. Звукът от стъпките по пода отеква из цялата къща. Енергията е много силна и личните отношения са страшно интензивни. Телефонът звъни, някой тича да го вдигне и изведнъж се пльосва на пода. Хората в този дом не вървят, те тичат. Това е страхотен дом за тези, които се нуждаят да внесат възбуда и вълнение в живота си. Той ще работи добре за тези, които имат прекалено много водна енергия в живота си и са потънали в чувствата си .

И така, в зависимост от това към кой тип принадлежи, атмосферата в Дома на Огъня е или неприкосновена, успокоителна, богата и еклектична, или блуждаеща, непостоянна, ярка, жизнена, остра, сияйна. Категориите по-долу съдържат описание на двата типа дом на Огъня. Тъй като те доста се различават един от друг, описанията под различните рубрики са разделени и номериране с “1” за Интровертния Дом на Огъня , и с “2” за Екстровертния Дом на Огъня . Това значи, че в Дома на Огъня, вие можете да намерите:  

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft