Пшеницата като билка - полезни свойства

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Пшеницата като билка - полезни свойства
3135

Пшеницата идва от Югозападна Азия. В света тя се нарежда на второ място след царевицата по производство. В древните времена, пшеничните зърна се консумирали сурови, по-късно били пържени и варени. Напоследък пшеницата се е превърнала в основен компонент в храненето на западните народи, използвани за приготвянето на безчет различни видове тестени изделия и ястия.
Пшеницата съдържа минерални соли , каталитични елементи, калций, магнезий, натрий, калий, хлор, сяра, силиций, цинк, манган, кобалт, мед, йодид, арсен, витамини А, В, Е, К, Г, PP, и ферменти. Ето как пшеницата се превръща в основна хранителна съставка.
Тя се отразява здравословно при състояния на деминерализация, анемия, рахит, туберколоза. Препоръчва се за консумация при бременност и кърмене. Помага при стерилитет .

Определени видове пшеница се използват успешно в борбата със стомашно-чревните и сърдечно-съдовите болести, както и при редица кожни, чернодробни и дихателни заболявания.
Приемът на пшеница намалява нивата на “лошия” холестерол в кръвта. Освен това тя се приема за алтернативен метод за борба с рака.
За диетична храна се счита цялото зърно на пшеницата. За прочистване при запек, напълняване, повишен холестерол и натравяния се препоръчват пшеничните трици. Пшеничният зародиш пък помага при борбата със преумората и страса . В народната медицина отварата от пшеница се използва и като имуностимулатор , ускорява възстановяването на тъканите след наранявания и възвръща силите на организма след тежки боледувания.

Когато покълналото жито се комбинира с пресни зеленчуци, това се отразява много добре на обмена на веществата. Пшеницата е богата на растителни хормони и помага на здравето на кожата. Прилагана външно, пшеницата има свойството да възстановява водния баланс на кожата и я овлажнява пълноценно. Бета-глюкагона в нея засилва обменните процеси в кожната тъкан и стимулира растежа на косата.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Билки и билколечение
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft