Лечебната сила на чакрите

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Позитивно мислене
Лечебната сила на чакрите
6437

В седем точки на нашето тяло съществува концентрация на енергия, която постоянно се движи спираловидно. Тези седем специфични точки се наричат чакри, което на санскрит означава „колело”.

Чакрите са разположени по продължение на гръбнака, образувайки енергийна система, по която протича Куандалини – космическа първична сила. Централният канал съответства с гръбнака, вляво и дясно се разклоняват другите два, които минават и се преплитат през различните чакри. Левият канал отговаря на нашето минало, емоции, желания и чувствителност и завършва със суперегото. Десният канал отговаря за нашето бъдеще, физическата и умствена активност, за способността да планираме. Той завършва с егото. Централният канал е настоящето, той е пътя за нашето духовно израстване.

Когато и седемте чакри функционират, тялото е в хармония, но дори и само един от тези енергийни центрове да не работи се прекъсва цялата верига, тялото страда, нарушава се покоя, появяват се различни заболявания. Всяка чакра съответства на определена жлеза, орган, душевно или психическо състояние. Равновесието между тези седем центъра осигурява на тялото ни виталност и здраве. При проблем ние можем сами да възвърнем енергийното си равновесие чрез медитация, като концентрираме мисълта си в областта на съответната чакра, където чувстваме неразположение и визуализираме цвета й (всяка чакра се свързва с определен цвят).  

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft