Познаваме ли добре женското си тяло

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Познаваме ли добре женското си тяло
3140

Международните изследвания показват, че 86 процента от мъжете и 74 на сто от жените много слабо се ориентират в устройството на половите органи на другите и на самите себе си.

Що за издутина има във вътрешността на влагалището отпред?
Слабинният симфиз е съчленение на дясната и лявата кост и е вдаден навътре във влагалището на ниво 2-3 сантиметра над неговия вход. Именно на това място се намира точката G‚ която е открита от немския гинеколог Ернст Грефенберг. Това е зоната на повишена ерогенна чувствителност‚ която при много жени е като “копче за пускане” на оргазма.

С колко малките срамни устни трябва да са по-малки от големите?
Норма няма. Понякога малките срамни устни са издадени извън големите. А тъй като те съдържат кавернозна тъкан (същата като в пениса)‚ при възбуда се надуват и могат да увеличат обема си два или три пъти - значително повече отколкото големите срамни устни.

Защо при едни жени слабините са пухкави‚ а при други - не?
Слабините и големите срамни устни съдържат мастна тъкан‚ която е чувствителна към концентрацията на половия хормон естроген в женския организъм. При младите жени се изработва много естроген‚ затова слабините и срамните им устни са пухкави. В предклимактеричния период концентрацията на естроген пада‚ слабините се отпускат и неговата ярко изразена изпъкналост изчезва. Големите срамни устни се смаляват.

Защо е по-болезнено да се отделят космите на слабините отколкото на краката?
Човек има три типа косми - черепни‚ телесни пухкави и “косми на половата зрялост”. Строежът на луковицата им е различен. Луковиците на телесните косми (тези на краката) са по-малки от тези на космите по интимните места‚ затова при механична епилация на слабините (изтръгване на космите с “корена”) се чувства по-остра болка.

Освен това развитието на луковиците на космите зависи от хормоналната наситеност на организма. Колкото е по-висока концентрацията на мъжките полови хормони (които е нормално да са налице в женския организъм‚ защото точно те отговарят за либидото)‚ толкова по-гъсти косми растат по слабините‚ големите срамни устни и вътрешността на бедрата, толкова по-мощни са техните луковици и съответно - по-силна болката при отделянето им.

Ако на жената й се ходи в тоалетната /по малка или голяма нужда/‚ влагалището й свива ли се?
Не. Защото екскрементите се натрупват не в канала на правото черво (което наистина се намира в близост до влагалището)‚ а по-високо - в неговата ампула и в сигмовидното черво. Ако имате запек‚ сигмовидното черво се разтяга‚ но при това върху влагалището не се упражнява натиск. Пикочният мехур също е разположен по-високо от влагалището - редом с матката. Освен това при напълване той се разширява не назад (към страната на влагалището)‚ а нагоре (към матката) и напред (към предната коремна стена).

Може ли да се отделя мляко‚ ако жената не е била майка?
Да. Отделянето на мляко (или течност‚ подобна на него) е възможно в период на съзряване и бременност. То се предизвиква от високото ниво на хормона пролактин. Въпреки това в някои случая галактореята (отделянето на мляко) е признак на заболяване на млечната жлеза‚ затова задължително трябва да съобщите за този факт на лекар.

Според учението на алхимиците млякото от девственица (отделянето на мляко от гърдите на девойче) се нарича философско. Ако с него се нахрани жаба‚ тя се превръща... в слитък злато!

Защо по време на менструацията кръвта не се съсирва във влагалището?
Менструалната кръв всъщност е кръвен серум - течност‚ получена при разреждане на съсирена кръв. Преди настъпването на менструацията кръвоносните съдове на матката се разтварят‚ а изливащата се от тях кръв образува съсиреци. Ферментите в кухината на матката разреждат тези съсиреци и се образува серум. Тя не може да се съсири‚ защото веществата‚ които осигуряват образуването на съсиреците‚ вече са изразходвани.

Между другото‚ благодарение на този факт съдебните медици винаги могат да определят дали едно петно кръв се е образувало в резултат на кръвотечение от рана, или това просто е следа от менструална секреция.

Когато жената седи във ваната‚ водата прониква ли във влагалището й?
Не. При здравата жена входът на влагалището е плътно затворен благодарение на еластичността на стените и дебелата обвивка на влагалището. При момичетата допълнителна преграда е девствената плевра. При момиченцата до 7-8 години обаче девствената ципа още не е развита и не изпълнява ролята на преграда‚ затова водата може да проникне направо във влагалището.
Ако възрастна жена се къпе по време на менструация и във влагалището й има тампон‚ водата може да се придвижи по нишката му (която винаги остава отвън‚ за да може той да се извади) и попада вътре в жената. Затова веднага след къпане трябва да смените тампона‚ за да може попилата в него вода (а вероятно заедно с нея и микроби) да не стигне стените на влагалището.

Какво може да се види във влагалището‚ ако в него се светне с фенерче?
Практически нищо‚ защото неговите стени са плътно свити. Ако жената използва хирургическо огледало (еднократно пластмасово огледало можете да си купите в магазините за медицинска техника и в аптеките)‚ може прекрасно да се изучи.

Седнете на леглото така‚ че източникът на светлина да е срещу слабините ви. Разтворете сгънатите си в коленете крака и вкарайте във влагалището си хирургическото огледало. Стиснете дръжката на огледалото така‚ че двете му пластинки да се разтворят‚ изтиквайки стените на влагалището на двете страни‚ и завъртете винта. Сега поднесете към слабините си обикновено огледало и ще видите цялото свое тайно съдържание - шийката на матката с малкия отвор по средата‚ канала на влагалището - влажна тръбичка с дължина приблизително 8 сантиметра. След приключване на огледа хирургическото огледало трябва да се затвори и да се извади от влагалището.

Вярно ли е‚ че температурата на тялото зависи от месечния цикъл?
Да. Хормонът прогестерон‚ който активно се изработва през втората половина на менструалния цикъл (от 14-ия до 28-ия ден)‚ притежава способността да покачва температурата на тялото с няколко десетки градуса. Най-забележима е промяната на така наречената базална температура - тази‚ която се измерва в устата или в правото черво /най-точният метод на измерване/.
Между другото‚ на този факт се основава един от методите на контрацепция - ако всяка сутрин си измервате температурата‚ можете да определите момента на овулацията‚ който е най-опасният ден по отношение на зачеването. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft